ACB

El Girona manté la ratxa a Granada (91-102)

Tercera victòria en tres partits per al Girona a l’ACB, que estableix el seu rècord de punts a la categoria. L’equip gironí, que arribava a perdre de 12 (31-19) entrava en el partit amb el 0-13 al segon quart (35-38 Susinskas) i, amb el 2-13 a l’últim, arribava a manar de 10 (81-91). Quino Colom ha liderat l’atac gironí en la segona meitat i acaba amb 21 punts (4 triples) i 9 assistències.

Els cinc triples seguits del Granada, havent fallat els quatre primers (5/9, 3 Cheatman i 2 Tomàs), obligaven Salva Camps a aturar el partit a 3:45 (19-11) amb només Marcos (6) i Colom (triple al segon intent després d’ofensiu de Vila) havent anotat en joc. Ajustats els conceptes defensius, Susinskas (triple) i Fjellerup ajustaven el resultat (21-16) però els errors en atac deixaven en 23-16 al primer quart.

Els primers punts d’Iroegbu (26-19) i de Pons (31-22), els dos des de 6,75 m, servien de poc pels triples de Kramer (26-16 i 29-19). Martínez (2+1) i els triples de Susinskas (35-30 triple) i Pons servien per empatar a 35 (0-10) i, el tercer del lituà, al contraatac (35-38), obligava Pin a gastar el segon temps mort, a 2:58 i amb l’afició local protestant el 7-2 en faltes al segon quart, que es tancava 42-44.

Els locals començaven millor la segona meitat amb un 10-2 que obria i tancava Thomasson de tres. Camps ho aturava a 7:27. Golomán assistit per Quino en un 4 contra 1 empatava a 56, abans de cometre la quarta a 4:38. Sense les assistències de Colom (63-62 Djordjevic, 6a de l’andorrà), l’atac blanc se’n ressentia i no era fins que el capità anotava després de recuperació al límit del tercer quart que el Girona tornava a sumar en joc (69-67).

9 punts seguits de Colom (3/3 tirs lliures i 2 triples) capgiraven el marcador (74-76) tot i els rebots concedits al darrera (12-6 ofensius). Martínez després de temps mort local, a pilota recuperada, donava la tercera màxima de 4 al Girona (0-4 Marcos, 40-44 Colom i 74-78 l’aler rubinenc). Un altre triple de Colom i dues assistències a Djordjevic (79-85) permetien el serbi fer el 79-87 assistit per Maxi i Marcos de 6,75 establia la barrera psicològica (81-91, 2-13).

Camps afrontava els últims 3 minuts amb els tres bases –Juani (85-95 i 89-99), Ike (87-97) i Quino– junts i, quan Martínez entrava pel capità, feia el 91-101 d’ofensiu i Marcos de 4,6 m tancava el marcaor.