Lliga catalana

Sisè títol nacional per al Cadí, que supera l’Spar a casa (77-76)

El Cadí enllaça la seva tercera Lliga Catalana Femenina amb la seva victòria a casa contra l’Uni, en una final que l’equip gironí arribava a dominar per 11 (10-21). És el sisè títol nacional per al Sedis, que deixa el club gironí, líder del palmarès, amb 9.

L’Spar Girona manava 10-20 a 2:57 per acabar el primer quart –temps mort local– amb el cinquè punt de López, al contraatac i després d’anotar el primer triple de l’Uni (5-11). El segon el feia Magarity (7-14), protagonista de l’inici amb els 6 primers punts visitants (2-6). Bertsch entrava per la sueca a 3:36 i, en només 26 segons, acumulava 4 de valoració amb rebot, falta rebuda i els seus primers punts des de 4,6 m (10-18). Palma liderava l’atac del Cadí (10-14 triple, 5è punt).

La característica defensa del Sedis no apareixia fins a l’inici del segon quart i, amb el triple de Ramette, Antoja havia d’atura-ho amb el 17-23 a 7:17. Tolo i Magarity recuperaven la desena (17-27) i, després de 5 punts seguits de Soler (25-31 triple a tauler), les accions d’Ygueravide (3 entrades) i Sidiki mentanien la barrera psicològica (25-35, temps mort de Téllez) però dos triples de Bair (28-35 i 35-39 deixaven el partit obert a la mitja part.

Els triples de Soler (40-41) i Palma(43-42) i lideraven la remuntada local a l’inici de la segona meitat, amb la 2-3 del Cadí posant traves a l’atac gironí. La quarta de Labuckiene permetia veure juntes Magarity (51-54 de tir lliure) i Bertsch (empat a 56 també des de la línia), amb les lcoals plantant cara amb el tercer triple de Soler –cometia la quarta a 57 segons–, Lahtinen i Palma el marcador reflectia la màxima del Sedis (60-56).

Ramette sobre la botzina des de més de 8 metres animava La Seu (63-56) i entre Remenárová assistida per la belga i sobretot Soler (8 punts seguits) les locals afrontaven el desenllaç per davant. L’Uni havia carregat a dins amb Tolo (6 punts a l’últim quart) i Magarity) i, els primers de fora, eren el triple de Canella i l’acció d’Ygueravide (71-71). La primera falta visitant és a 1:26 –tirs lliures de la banyolina (73-71)– i, havent fallat Bertsch de tres i Tolo de 2, amb 21,5 segons, López enviava Bair a la línia (75-71) a 16 i, a 9, Ygueravide anotava de tres (75-74). Bair a 7 segons no fallava cap tir lliure (77-74) i Ygueravide donava la última pilota a Bertsch, que l’anotava de 2 (77-76).