ACB

El Baxi Manresa apel·la a la velocitat i derrota el Casademont (81-75)

El Baxi Manresa ha apel·lat al contraatac i els bons percentatges en tirs de dos 23/37–per batre avui el Casademont Saragossa i ha sumat el seu segon triomf en la lliga ACB (81-75) a pesar d’una baixa d’intensitat en els últims minuts. Devin Robinson, amb 27 punts i 26 de valoració, ha estat el jugador més determinant dels de Pedro Martínez.

L’inici fulgurant del conjunt del Bages, amb un 13-6 en només 3:30 i 5/5 en tirs de dos buscant sempre les transicions ràpides, ha obligat al tècnic visitant Porfirio Fisac a demanar temps mort per aclarir idees i donar descans als seus jugadors, que van jugar un partit europeu durant la setmana. El Casademont, que ha fet els seus primers 9 punts amb tres triples, ha millorat en defensa i ha fet força més mal a la pintura: 25-21 al final del primer quart. A pesar que l’equip català no duia bons percentatges des de 6,75 m –4/12 en els dos primers quarts–, dos triples seguits de Badio i Williams i una esmaixada en contraatac d’Steinbergs han coronat un 10-1 de parcial i han establert tel màxim avantatge pels locals en aquell moment (41-27). Els rebots i l’anotació en el joc interior del pivot Sulejmanovic i les assistències de l’italià Cinciarini, cinc abans del descans, han mantingut viu al conjunt aragonès a la mitja part a pesar del dèficit en les pèrdues i la impossibilitat de frenar el ritme que imposava el Manresa (47-38).

Dos triples –Robinson i Williams–tot just arrencar el tercer quart han situat el màxim avantatge pels de Pedro Martínez amb un 8-0 de parcial amb una cistella de dos de Robinson (55-38). El tercer quart s’ha acabat amb 61-46. El segon triple de Badio ha acabat de trencar el partit (67-48), tot i que els aragonesos han reaccionat i el desenllaç fila ha estat més igualat del que es podia preveure minuts abans –79-75 a 14 segons del final–, una baixada de nivell que ha aigualit una mica el triomf (81-75)