ACB

Tal dia farà dos anys

El Girona visita per segon cop el Palència, el lloc on Marc Gasol va disputar el segon partit amb el seu club, el primer fora de casa

El Girona torna a Palència aquest dissabte, a la pista on Marc Gasol va jugar el segon partit amb el seu club, el primer fora de casa després del debut contra l’Osca a Fontajau (89-47). Era el 10 de desembre del 2021 (62-73, amb 12 punts, 13 rebots i 22 de valoració del president) i l’equip que ja entrenava Jordi Sargatal hi aconseguia la segona de les quatre victòries seguides que l’allunyaven del descens, d’una banda, i li donaven l’impuls per acabar pujant, de l’altra. Carles Marco, que havia començat el curs a la banqueta després de dos anys a Palència, ja havia estat destituït.

L’equip gironí, alliberat per haver posat fi a la ratxa de tres derrotes seguides, té una gran oportunitat per consolidar-se a la zona de play-off perquè hi ha set equips amb 4-3 –des de l’Unicaja, proper rival a Fontajau l’11 de novembre, que és quart, fins al Baxi Manresa, desè– i quatre més amb 3-4. Hi ha quatre partits entre els equips que formen aquest pilot. El Palència, cuer amb 1-6 i empatat amb el Breogan i el Granada, va sumar la seva primera victòria a l’ACB contra el conjunt gallec després de cedir com a local amb el Barça (3-84 en la pròrroga)i el Joventut (69-75). El Girona, de fet, és l’últim català que s’hi enfronta perquè els morats també s’han vist les cares amb el Baxi Manresa (92-91).

Dos per banda

Chumi Ortega (1,90 m, 1997) i Chema González (1,92 m, 1994) són els dos jugadors que continuen en l’equip castellà, l’heroi de l’ascens del qual va ser el primer, amb els seus 32 punts (6/6 de 2, 4/5 triples, 8/8 tirs lliures) 6 rebots i 34 de valoració en el 95-83 a l’Hereda San Pablo Burgos, que era l’amfitrió de la fase d’ascens. En el Girona hi queden Èric Vila i Jaume Sorolla, perquè Maxi Fjellerup encara no havia fitxat pel conjunt gironí –va jugar a Fontajau amb el Palma la setmana després–. Ortega i Vila van ser titulars aquell dia (6 i 3 punts, respectivament) i, a Fontajau, el triomf també va ser gironí (89-72).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)