Lliga femenina

La llum al final del túnel

L’Spar Girona, que demà passat rep el Jairis (20.30 h) en l’últim partit abans de la finestra FIBA, tanca la seva particular gira a la pista del Diddeleng, el cuer del grup

L’Spar Girona tanca demà passat a Fontajau contra el Jairis (20.30 h) el seu particular Tour, que l’ha dut a superar els 7.000 quilòmetres des que l’11 d’octubre obria la fase de grups en l’Eurocopa a Fontajau contra el Diddeleng (97-71). Després, l’Uni va anar a Salamanca i a Gorzów (Polònia), va rebre l’IDK Guipúscoa i va tornar a la carretera per jugar a Piestany (Eslovàquia) i Bembibre (El Bierzo).

“Sabem que ens falta aquesta setmana i quan enfoques a curt termini tot és més senzill, però no hi ha temps per descansar ni per plantejar-se que sigui d’una altra manera: és qüestió de fer l’entrenament bo de la setmana, plantar-nos a Luxemburg en un dels viatges més còmodes dels que hem fet fins ara i jugar.” Ho deia Laura Antoja en la prèvia del partit d’avui (19.30 h) a la pista del cuer, un dels deu –hi ha dotze grups– que no han guanyat cap partit en la primera volta de la primera fase. L’Uni va viatjar amb Sandra Ygueravide –es va lesionar contra l’equip luxemburguès– i Magali Mendy, que va ser mare el curs passat i no juga des del 5 de maig del 2022. “Quan et falten dos partits... La jugadora està preparada i ja ens sortirà el cansament després”, reflexionava Antoja sobre la càrrega acumulada per l’equip, en què Regan Magarity –contra el rival d’avui– i Giedre Labuckiene també s’han perdut algun partit del Tour, per malaltia.

El pa que s’hi dona

“Ens va sorprendre el contacte i la duresa del joc d’Europa”, deia Antoja per posar en context com afronta ara l’Uni el partit contra el conjunt luxemburguès, que a Girona es va defensar en zona durant 33 minuts. L’Uni anava sumant de tres en tres (11/34), però va encaixar un 3-12 (28-23, Loyd) en el segon quart. “Defensen molt la zona i ens en vam sortir bé, però la nostra defensa no va ser bona respecte al que estem fent ara”, deia l’entrenadora, amb els quatre triples de Winton (4/5) i un de Loyd entremig a l’inici de l’últim quart del dia que l’equip establia el seu sostre anotador a Fontajau. “Ens hem de centrar a aturar Loyd, que ens va fer molt mal, i ser una mica més sòlids, que és la idea sobre la qual ens estem construint”, deia Antoja.

33
minuts
en zona del rival de l’Spar Girona en el partit disputat a Fontajau l’11 d’octubre.
97
punts
va fer l’Spar en el duel de la jornada 1. És el sostre anotador de l’equip jugant com a local.
7.000
quilòmetres
haurà fet l’Uni des que va rebre el Diddeleng per jugar 5 partits com a visitant.
0
victòries
ha obtingut el conjunt luxemburguès, un dels 10 equips que encara no han guanyat cap partit.