Eurocopa

Remunta en l’últim quart

Bàsquet. Eurocopa. El Cadí la Seu suma una important victòria contra el Zabiny Brno molt ben liderat per Júlia Soler i fa un pas gairebé definitiu cap a la segona fase

Cadí la Seu 69 Zabiny Brno 66

CADÍ LA SEU:Bair (4), Palma (5), Ramette (8), Soler (21), Remenarova (11) –cinc inicial–; Lahtinen (8), Campisano (8), Grande (4), i Swartz. 16 de 33 de 2 punts. 8 de 26 triples (3 Soler, 2 Campisnao, 1 Lahtinen, Palma i Remenarova). 13 de 17 tirs lliures. 28 rebots (7 Remenarova). 17 assistències (3 Ramette, Soler, Grande i Remenarova). 74 de valoració (19 Soler).ZABINY BRNO:Cunane (16), Hamzova (8), Stoupalova (13), Zaplatova (21), Sklenarova (2) –cinc inicial–; Babic, Cechova (2) i Senechal (4). 15 de 28 de 2 punts. 9 de 23 triples (5 Zaplatova, 2 Stoupalova, 1 Hamzova i Senechal). 9 d’11 tirs lliures. 32 rebots (7 Cunane). 18 assistències (4 Hamzova). 71 de valoració (24 Cunane).PARCIALS:7-8, 15-17 (22-25), 24-28 (46-53) i 23-13 (69-66).

Necessitava la victòria i la va aconseguir amb molt de treball, cert patiment i molta entrega de totes les jugadores. El triomf del Cadí la Seu per 69-66 contra el Zabiny Brno txec pràcticament ha classificat el conjunt urgellenc per a la segona fase de l’Eurocopa. El Cadí va saber remuntar 9 punts de desavantatge en els darrers vuit minuts de partit (46-55), i en bona part va ser per l’encert de Júlia Soler, que va anotar 21 punts, amb tres triples consecutius, en els darrers tres minuts. El Cadí ocupa la segona plaça del grup amb tres victòries i una derrota i el conjunt txec és tercer amb un triomf i tres derrotes.

Els dos equips no van estar gens fins en el primer període, no van tenir encert de cara a cistella, van perdre pilotes i no van posar un bon ritme en el joc. Tot això es va veure reflectit en el marcador al final dels primers 10 minuts, que va ser d’un curt 7-8. En el segon quart, tant el Cadí la Seu com el Zabiny Brno van millorar, es van treure els nervis europeus de sobre i van començar a anotar amb més facilitat. Les urgellenques van fer un parcial de 8-0 (15-11), que va ser respost immediatament pel conjunt txec, que es va avançar de cinc punts i va arribar al descans amb avantatge de tres, 22-25.

En el tercer període, el Brno va anar incrementant el seu avantatge a poc a poc en un intercanvi de cistelles favorable al conjunt txec, i en l’inici dels darrers 10 minuts va arribar al seu màxim avantatge de 9 punts (46-55). El conjunt urgellenc es va refer, va tornar a estar encertat en atac i, amb una Júlia Soler molt centrada de cara a cistella –va empatar amb un triple i va avançar l’equip amb un altre–, va capgirar el partit i es va emportar la victòria.