NBA

BÀSQUET

Walter Davis, campió olímpic el 1976 i ‘rookie’ de l’any a l’NBA el 1978

El jugador va ser el ‘rookie’ de l’any el 1978 i campió olímpic el 1976

Walter Davis (Pineville, Carolina del Nord), llegenda del bàsquet universitari a la NCAA i de l’NBA, va morir ahir als 69 anys, segons han confirmat diferents mitjans del seu país. Davis va ser campió olímpic amb l’equip dels EUA en els Jocs Olímpics de Montreal del 1976 i va jugar la final de l’NCAA del 1977.

L’escorta va ser durant dos anys el millor jugador universitari del país amb l’equip de North Carolina (1976-1977), dirigit per Dean Smith. Els Phoenix Suns el van escollir en el número 5 del Draft del 1977 i en la seva primera temporada va ser escollit rookie de l’any. També va jugar en els Denver Nuggets i els Portland Trail Blazers i va ser sis vegades All-Star. Els Suns li van retirar la seva samarreta amb el número 6 el 1994. Encara ara era el màxim anotador de la franquícia. Durant la seva etapa a l’NBA va fer unes mitjanes de 18,9 punts abans de retirar-se, el 1992.

Davis, d’una família de tretze germans, és oncle del reconegut entrenador Hubert Davis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)