Lliga femenina

L’Spar Girona guanya a Lugo (54-77) i suma el setè triomf seguit

Quarta victòria seguida de l’Spar Girona a la lliga, que amb les tres a fora de casa a l’Eurocopa enfila a 7 la ratxa de l’Uni des que va sortir escaldat de Salamanca. Partit sòlid de les de Laura Antoja, dominant des de l’inici (0-11) un equip molt fluix que no guanya a casa des de l’abril i que convertiria el duel en un dels amistosos que tant va trobar a faltar l’equip a l’estiu, amb el gruix de la plantilla en acció. Mitchell amb 11 punts (3/3 triples), Magarity i Bertsch (12) i Tolo (14 i 22 de valoració), les destacades.

La pèrdua de Canella a mig camp per culpa d’Ygueravide a 6:49 és el primer atac gironí que no s’acaba amb cistella. La base valenciana amb addicional obria el marcador passats 15 segons de partit (0-3) i amb molta fluïdesa ofensiva i 3 pèrdues locals, Tolo era la primera en repetir (0-11). Tate a 6:31 obria el marcador local i dos triples vermells (Rodríguez i Herlihy) obligaven Antoja a demanar minut a 5:27. Mitchell per Canella completava la rotació que havia iniciat mendy per López amb 0-11 a 6:54 i la francesa de tir lliure, Labuckiene i Bertsch lligaven un 1-6 que tallava Bea Sánchez de 6,75 m (12-17).

Parra, la última en entrar (per Mendy a 1:26 al primer quart) anotava el primer triple gironí a 7:30 per la mitja part (14-22, temps mort local) i després del de Bertsch (16-25) Tolo a passada de López (16-28) i Magarity sense balanç defensiu local (16-30) enfilaven la màxima. El temps mort de l’Ensino obria un intercanvi amb els triples de Sánchez (21-32) i Lamana (24-36) com a arguments contra els punts de la pintura gironina –Regan i Giedre, 24-38– i el triple d’Ygueravide ampliava una diferència , que Muhate deixava en 13 al decans.

Tolo de dins, Ygueravide de tres i Magarity, López i Mendy sense la defensa local situada obligaven Pernas a aturar el rellotge a 5:35 per acabar el tercer quart (31-52), encara sense punts en joc de l’Ensino. Dos triples seguits de Mitchell (35-58) en transició i un altre amb la 2-3 plantada després d’anotar fàcil a pilota recuperada deixaven una altra màxima (40-65), reduïda pel triple de Castedo (43-65).

5 punts més de Castedo a l’inici de l’últim quart (52-69, triple) escurçaven la distància amb Bertsch com a argument ofensiu fins que Tolo a 4:26 des de 5 metres (52-71) posava fi al reguitzell de pèrdues (4 en 5 minuts) i errors en el tir (3 seguits de Magarity de sota, per exemple). L’australiana amb addicional a 2:34 (54-74) tornava a ser un oasi i seria una altra interior, Magarity (54-76), la tercera visitant en anotar a l’últim quart