Eurocopa

El Cadí la Seu fa un gran partit i es revenja del Flammes Carolo (70-74)

El Cadí la Seu ha sumat avui una victòria de prestigi a la pista del Flammes Carolo francès (70-74), se situa líder del grup A de l’Eurocopa, certifica l’accés als vuitens i es jugarà la primera plaça final la setmana vinent a casa contra l’Eleftheria grec, al qual va derrotar clarament a domicili. L’equip de Fabián Téllez havia perdut a casa (48-73) davant del potencial francès en la primera volta però avui ha donat una lliçó d’eficiència en el tir exterior amb 12 triples en 28 intents i s’ha sabut arromangar al darrera. Margaret Bair, amb 19 punts, 4 rebots i 20 de valoració; Palma, amb 14 punts i 5 rebots i Júlia Soler, 13 punts, 3 rebots i 4 assistències, han estat les puntes de llança d’un bloc sòlid que ha sobreviscut a la baixa anotació en el darrer quart (12 punts).

El Cadí, que ha neguitejat el rival amb una defensa mixta, ha fet un primer quart de gran nivell, amb cinc triples (5/8) –2 de Bair, 2 de Soler i 1 de Brown– que han minimitzat les pèrdues penalitzades amb contraatacs del Carolo i el fet no haver tancat hermèticament el rebot defensiu. L’equip de Fabian Téllez s’ha avançat amb 0-8 de sortida i ha adquirit un màxim avantatge de 9 punts (2-11) però el conjunt francès, que també ha clavat 3 triples (37&) s’ha acostat al final del primer quart (19-22).

La tònica ha prosseguit a l’inici del segon quart, amb dos triples més del Cadí (7/10) anotats per Grande i Hinriksgdottir que han obligat al tècnic francès ha demanar temps mort (21-30). Téllez també ha aturat el partit amb 25-30 a 7:53. Campisano s’ha afegit a la festa del triple (25-33). Soler hi ha contribuït amb la màxima diferència (25-35) i, pletòrica, hi ha tornat amb el novè triple del Cadí, el seu tercer particular (27-38). El 32-42 al descans ha reflectit l’encert des del perímetre i la bona feina del Cadí.

L’equip de Fabian Téllez ha gaudit del màxim avantatge en el tercer quart (37-50). Cada vegada que el Carolo s’ha acostat -ha fet triples en el quart–, el Cadí ja replicat o bé amb un triple –Brown, Ramette i Remenarova– seguint amb el recital o anotant ràpidament de dos i no ha permès al conjunt francès acotar-se excessivament (54-62).

El Carolo s’ha acostat a 6 punts (62-68) i ha seguit perseverant fins a situar-se a 5, amb un triple de la perillosa base Bouderra (65-70) , aprofitant la pitjor fase d’encert catalana. El triple de Colley (68-70 a 3:58) ha encès les alarmes. Temps de Téllez. Walker ha manifestat la major energia local i ha empatat (70-70 a 2:20).El Cadí ha entrat a l’últim minut amb avantatge (70-71 amb un tir lliure de Brown). Soler ha intentat un triple que estava pràcticament a dins. Ramette ha anotat un altre tir lliure (70-72) i les locals han tingut un darrer atac amb 12.6 segons. El cadí ha defensat amb les ungles i les dent si ha recuperat la pilota. Soler ha anat ala línia de tirs lliures a 4.6 del final i ha clavat els dos (70-74).