Eurolliga

El Barça supera l’Olympiacòs (86-78) i allarga la ratxa del 2024

El Barça continua intractable durant el 2024 i ha segellat un triomf molt treballat contra l’Olympiacòs (86-78) que confirma la línia ascendent de l’equip després d’un desembre negre. L’idil·li del conjunt de Roger Grimau amb el Palau Blaugrana s’ha fet notar una jornada més en els moments més complicats del partit contra un rival que no s’ha donat mai per vençut. Un parcial de 6-15 en l’últim quart ha deixat el Barça contra les cordes (81-78), però una cistella de Kalinic i un triple posterior de Satoransky han sentenciat el duel. Parker, amb 21 punts, ha estat el màxim anotador de l’equip blaugrana, que a última hora ha tingut la baixa per sobrecàrrega muscular de Laprovittola i que s’afegia a les ja conegudes de Nnaji, per un procés víric, i d’Abrines, amb una pubàlgia.

Impulsat per l’efectivitat de Parker (3 de 3 en triples) i una bona defensa, el Barça ha colpejat primer (21-10). L’Olympiacòs ha reaccionat (23-20), però no ha pogut evitar que el conjunt blaugrana s’apuntés clarament el primer quart (27-20). L’equip blanc-i-vermell ha frenat l’embranzida culer. Movent la pilota amb criteri i fluïdesa, i bones accions de Williams-Goss i Brazdeikis ha capgirat momentàniament el resultat (40-41). L’energia de Joel Parra, però, ha donat aire als blaugrana. Tres rebots ofensius i un triple des dels 8 metres de l’aler català han permès que el Barça arribés a l’equador amb un mínim avantatge (44-41).

Com a l’inici de partit, el Barça ha trobat en el talent de Parker i en els llançaments triples (Satoransky, Brizuela i Kalinic) la via per tornar a obrir forat (58-47). La bona defensa local incomodava el joc grec, que perdia diverses pilotes i veia com els blaugrana obtenien una màxima renda de 15 punts (69-54). L’Olympiacòs ha aturat l’empenta catalana (69-59), però Willy Hernangómez marcava territori sota l’anella i impulsava el seu equip fins al 75-63 abans d’accedir el període definitiu. L’equip hel·lè encara no havia dit la seva última paraula. Ha fet un pas endavant en defensa i durant uns minuts ha deixat en blanc els culers. Un parcial de 0-10 (77-73) ha fet encendre els llums d’alarma al Palau. Parker ha trencat la sequera (79-73), però els àrbitres han escalfat l’ambient assenyalant la quarta falta i una posterior tècnica a Vesely (79-76). La pilota cremava i les errades es repartien a totes dues bandes. Així s’arribava a l’últim minut amb un ajustat 81-78, però alehosres han aparegut Kalinic i Satoransky per segellar el catorzè triomf blaugrana a l’Eurolliga.