ACB

Parker rubrica el triomf del Barça a Tenerife amb un triple en el darrer segon (80-83)

El Barça, que duia cinc triomfs seguits a casa en l’ACB i l’Eurolliga en el 2024, ha sumat la sisena victòria de l’any a la pista del Lenovo Tenerife amb un triple brutal de Jabari Parker a mig segon del final (80-83) i ha confirmat la seva recuperació. L’equip de Roger Grimau aprofita, a més, la derrota del Madrid, el líder, a la pista de l’UCAM Múrcia (73-61) en una jornada rodona.

El Barça ha fet un bon primer quart (20-24) però el Lenovo Tenerife ha recuperat el terreny perdut en el segon (39-39) en un entorn de màxima igualtat i encert per part de tots dos conjunts. El bastió en atac dels locals era el pivot georgià Shermadini i Vesely, el seu homòleg blaugrana, constatava el seu gran estat de forma de les darreres setmanes. Grimau ha aturat el partit arran d’un triple de Fitipaldo: 53-48 a 5:24 del final del tercer quart. L’equip blaugrana ha reaccionat impulsat per 5 punts de Jokubaitis (57-59) i Txus Vidorreta també ha aturat el partit. A pesar d’una esmaixada estratosfèrica de Jabari Parker i de la bona dinàmica blaugrana, el Lenovo Tenerife ha tancat el tercer quart per davant (64-63). El Barça ha fet molt mal al seu rival entrant fins a la cuina i, amb Brizuela especialment inspirat i, amb una defensa cada cop més resolutiva, s’ha distanciat de 7 punts (70-77). Marcelinho ha rescatat el seu equip de la foscor d’una fase d’atacs poc reeixits (73-77). Vesely ha replicat (73-79) però Shermadini ha trobat una autopista a la zona (75-79) i ha encès el Santiago Martín a 1:31 (77-79) davant la condescendència defensiva blaugrana. L’èxtasi local s’ha desfermat amb el triple d’Abromaitis (80-79) a 48 segons del final. Mala peça al teler. Kalinic ha forçat la falta de Shermadini a 31 segons. N’ha anotat un (80-80). Guy ha fallat l’atac i Jabari Parker, monstruós, ha anotat el seu segon triple a 0.5.