Lliga femenina

La volta al calendari

L’Spar Girona no se’n surt amb el Casademont, que deixa la primera meitat de l’Uni en no res (22-10 amb 27 a -4 en valoració) amb una 2-3 i els triples de l’últim quart (5/7)

Spar Girona 50 Casademont 60

SPAR GIRONA:Magarity (11), Mendy (4), Tolo (7), Ygueravide (3), Bertsch (6) –cinc inicial–; Peña, Etxarri, López (2), Gardner (13) i Labuckiene (4). 18/37 de 2, 1/19 triples (Ygueravide), 11/15 tirs lliures, 35 rebots (11 Magarity), 8 assistències (2 Mendy, Ygueravide i López) i 45 de valoració (20 Magarity).CASADEMONT SARAGOSSA:Holesinska (13), Ortiz (17), Gimeno, Atkinson (4), Diallo (10) –cinc inicial–; Lacorzana, Pointer, Gulbe (3), Fiebich (7), Hermosa (1) i Geldof (5). 15/39 de 2, 7/17 triples (4 Holesinska, 2 Ortiz i 1 Fiebich), 9/14 tirs lliures, 36 rebots (9 Gulbe), 4 assistències (2 Ortiz) i 51 de valoració (15 Ortiz).PARCIALS:10-5, 12-5 (22-10), 15-21 (37-31) i 13-29 (50-60).

L’Spar Girona fa més d’un any que no guanya cap dels tres equips que té per sobre en la lliga, els que han disputat l’Eurolliga –el València, campió dels dos últims títols FEB (lliga i supercopa) es va quedar en la fase de grups–, a què aspira a tornar l’Uni el curs que ve. Per fer-ho, ha d’arribar a la final del play-off per primer cop des que el guanya, el 2019. Un altre bany de realitat per al projecte gironí, que veu com el Casademont el guanya per primer cop a Fontajau i ho fa mitjançant el comodí de la zona, en la segona meitat. Carlos Cantero, que demà passat té el primer partit dels quarts de la màxima competició continental (al millor de tres) amb el Çukurova –l’Avenida amb el Fenerbahçe, el vigent campió i també amb el factor pista en contra– en l’any del debut, reconeixia que el plantejament de l’Araski a Girona (52-63 el dia que transcendia que Kelsey Mitchell vol marxar i es perdia per primer cop a casa) és el que segueixen per capgirar un partit que tenien molt coll amunt (31-14 a 7:26 per acabar el tercer quart).

El 72-69 del 4 de febrer de l’any passat, abans de l’aturada FIBA, permetia a l’equip de Bernat Canut ser líder amb 17-3 (sembla que faci una eternitat) i, després del parèntesi, l’Spar perd a València dos cops en una setmana amb l’Avenida (lliga i Eurolliga) i els quatre partits de lliga regular d’aquest curs (2 amb Antoja i dos amb Íñiguez), perquè en la copa (Gernika) i el play-off (Barça CBS) l’equip cau en quarts.

Paper mullat

El pla de partit de l’Spar, ahir, i la seva posada en escena, en la primera meitat, són poesia. Una oda a la defensa, perquè des del darrere domina el duel i amaga la seva manca de recursos. Des del salt inicial i el 2-0 de Magarity assistida per Bertsch. L’única cistella visitant en el primer quart va ser de Diallo, anul·lada per Tolo perquè la carrega amb dues faltes a 7:10. Mendy, l’última titular a seure, sola després de recuperació a 3:10 feia el 8-4 i Gardner el 10-5 amb els primers tirs lliures vermells (3/6 visitants) a 1:00 (10-5, 2/2). La californiana enllaçaria 6 punts amb dues suspensions en el segon quart (14-8) i el primer triple del partit (0/6 per banda) arribava a 3:01 per a la mitja part mitjançant Ygueravide (20-10). Geldof i Ortiz van fer les dues cistelles blanques del segon quart i Bertsch, a 2:28, els últims punts de la primera meitat (22-10 amb 27 a -4 en valoració).

La 2-3 del Casademont, el triple de Fiebich i la segona entrada d’Oritz en la segona meitat forçaven el temps d’Íñiguez (31-19 a 6:04). Atkinson al contraatac enllaçava el 0-9 (31-23) i Ortiz de tres després d’un ofensiu visitant escurçava la diferència (33-28, 2-14 amb punts de Gardner). Holesinska a 7:19 i a 6:56 per acabar empatava a 41, Gardner amb 5 punts aguantava l’Uni, però el segon d’Ortiz i el tercer de Holesinska deixaven les locals estabornides (44-49 a 5:09, minut local), amb la txeca posant el llaç amb el seu 4/5 triples en l’últim quart (48-58).

1
cistella
en joc visitant en el primer quart (2-3) i 2 en el segon (10-7 i 14-10). L’Uni té la màxima de 17 (31-14) i la visitant són 10 (48-58).
7
derrotes
du l’Spar, les que enllaça contra els equips d’Eurolliga des de fa un any: 72-69 al Casademont.
33
roses
tenia el ram que va rebre Marc Gasol de mans de Cayetano Pérez en el colofó de la presentació dels equips de la base.
1
triple
gironí de 19 intents, el d’Ygueravide (20-10) quan els dos equips duien 0/6. L’Uni fa 0/12 després.
Patrocini

“És una gran lliçó per a tots”

“Han estat molt millors en la segona meitat, amb més determinació. I ens hem col·lapsat. Després, hem deixat de defensar;, s’han sentit còmodes”, posava en valor Roberto Íñiguez sobre un partit amb dues cares de l’Spar, de què el tècnic deia que era una lliçó, per a ell el primer: “Guanyem i perdem junts, hem de tornar i aprendre’n.” “El primer enutjat soc jo com a entrenador i no tinc res a retreure a les jugadores; soc el més crític”, deia després d’encaixar la tercera derrota en 10 partits, que s’explica per la incapacitat de superar la 2-3 plantejada pel Casademont a la segona meitat. “Ens han fet moltes zones. En tots els partits, n’hi ha hagudes, i és un tema més de determinació. Quan no ataques bé, has de defensar bé, i en la segona meitat hem estat molt permeables”, destacava el vitorià, que sentenciava: “En partits grans com aquest, has d’estar sempre en el partit i si te’n vas, no hi ha una altra oportunitat. És la lliçó.”