Eurocopa

Si són les sis, història

L’Spar Girona busca l’accés a la semifinal a la pista del Galatasaray (18 h), amb 13 punts d’avantatge però amb baixes de pes

L’Uni té a l’abast repetir la presència en la penúltima eliminatòria de la competició, el 2019

La trajectòria europea de l’Uni, que no fa ni una dècada que competeix a l’àmbit continental, és plena de cites històriques que l’afició gironina –i catalana, perquè cap club ha arribat més lluny en l’àmbit femení– recorda, amb els emocionants desenllaços com a fil conductor en una cronologia que comença el 2015 després de la primera lliga amb Roberto Íñiguez i que aquesta tarda a les sis té un nou i ineludible capítol a la pista del Galatasaray, botxí a Fontajau el 2017, amb Jelena Dubljevic anotant en suspensió a cinc segons la cistella que desfeia l’empat en l’eliminatòria del que llavors era el sostre de l’entitat gironina a l’Eurocopa (67-72, 62-65 a l’anada). L’Uni va disputar les semifinals amb el BLMA al cap d’un any i, fins al curs passat, l’Eurolliga, caient a Salamanca i sempre a mans de l’Avenida en les tres darreres edicions –les dues primeres als quarts i amb Íñiguez exercint de dolent a la banqueta castellana.

Absents

L’Spar afronta el repte de tornar a una semifinal europea amb els tretze punts de marge de fa una setmana a Fontajau (77-64). I això que manava de divuit (73-55) quan Tolo va completar un 9-0 que es va veure reduït, entre altres, per Myisha Hines-Allen des de 6,75 m a 2:48 (73-58). L’australiana, titular dijous com Rebekah Gardner –va jugar tres minuts fins que es va fracturar el tendó d’Aquil·les– ,es va fer un trencament muscular diumenge a Alcantarilla i malgrat haver viatjat a la capital turca difícilment es prendrà el risc que comporta perdre la referent interior durant més setmanes –la que ve i l’altra hi ha les semifinals i l’Uni jugaria la tornada a casa, on el dia 10 rebrà l’Avenida amb les entrades a la venda des d’ahir–. L’alera pivot de les Washington Mystics va ser acomiadada de manera unilateral pel Galatasaray ahir a la tarda. Hines-Allen liderava l’equip en valoració (27,6) i rebots (12,7, la cinquena millor de l’Eurocopa) i a Girona va acabar amb 11 punts i 10 rebots.

La superioritat de Sandra Ygueravide (15 punts amb 4/9 triples i 21 de valoració) i Laura Peña (14 amb 4/5 i 13) en la direcció davant Julie Vanloo (15, 3/9 i 12), la base titular de la selecció belga, va ser una de les claus del triomf groc dijous passat, fonamentat en el control del ritme, l’aportació de la segona unitat i el rigor defensiu, que aquest vespre es pot veure compromès, i de quina manera, pel criteri FIBA amb Nalyssa Smith (16 punts a Fontajau) i Teaira McCowan (4, anul·lada per Tolo), disposades a fer el que calgui sota els cèrcols.

UNILATERAL

El conjunt turc va acomiadar la seva líder en valoració (27,6), Myisha Hines-Allen
Patrocini

Un any des de l’última derrota a Europa

L’Spar Girona acredita 11/11 en l’Eurocopa i no perd en competició europea des de l’1 de març del 2023, a Salamanca (74-63), en una nit marcada per la lesió de María Araújo. L’alera pivot va tornar a jugar a l’Estat espanyol, titular amb el Çulurova ahir a Saragossa en el segon partit dels quarts de final de l’Eurolliga, que es resoldran dimecres que ve a Mersin després del triomf del Casademont (57-56). Araújo (0 punts i 6 rebots en 28:50) va fallar el triple en l’últim segon, oberta al lateral. L’Avenida va perdre per 67-73 contra el Fenerbahçe, el campió el 2023, i queda eliminat.

Roberto Íñiguez: “Aquests moments són els més bonics, et fan créixer”

“És una oportunitat meravellosa que ens hem guanyat i no una situació dramàtica”, va posar en context Roberto Íñiguez a Girona abans de partir cap a Turquia, on va entrenar el Fenerbahçe després de fer-ho al Ros (2012-14) i abans de la seva primera etapa a l’Uni, primer, i al Çukurova entre el seu pas per l’Avenida i de nou Girona, després; sobre la pressió que es poden trobar en una pista hostil, en la qual assegura sentir-se més còmode que, per exemple, a Alcantarilla diumenge passat (69-65). “Per a mi és una final. La primera va ser aquí i si algú sent pressió ja veurem com hi reaccionem. El talent no és només ser hàbil com a jugador. Són moments que sempre recordes i que et fan créixer.” Ho va dir exercint el lideratge d’un equip al qual demana que no es preocupi per un entorn del qual s’encarregarà ell mateix. El que sí que exigeix és no recórrer a les sumes i restes amb el tretze pel 77-64 des del salt inicial: “No tenim gens d’avantatge, anem a guanyar i si hi hem de pensar en els últims minuts ho farem. Perquè si pensem en els tretze punts ens guanyaran de trenta, n’estic convençut. perquè ho he viscut abans i ho he vist molts cops.” “S’han de superar els mals moments perquè els dolços arribaran”, va esperonar enfocant-se que el d’avui sigui un partit nou i contra un rival que s’hi juga la temporada. “S’han de centrar en els detalls, jugar juntes i intel·ligents i amb molt de sacrifici. Elles pressionaran molt i potser tenen pressa al començament per eixugar la diferència.” “Serà un partit dur, segur, i sense Tolo carregaran a dins. No podem dependre d’una jugadora i en aquests moments és quan has de demostrar que ets un equip.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)