Eurocopa

La recepta del miracle

Eurocopa. Íñiguez proposa un pla de seguiment imprescindible durant 40 minuts per eixugar els 21 punts contra el Besiktas i reivindica l’orgull que suposa jugar una semifinal

L’Spar Girona ha de fer el cor fort, encomanar-se a les més altes divinitats i lluitar per un somni, encara que sigui una missió molt complicada, potser una mica menys després de sentir el convenciment amb què el tècnic Roberto Íñiguez va expressar que el miracle és possible en la roda de premsa prèvia al partit: “S’han de jugar 40 minuts i, en bàsquet, tot és possible.” L’equip necessita una simbiosi històrica amb Fontajau per segellar una remuntada sonada contra el Besiktas, un equipàs que el va batre en l’anada per un contundent 81-60, per accedir a la final de l’Eurocopa i esmicolar el sostre en la competició. No serà fàcil. La pitjor derrota del Besiktas en aquesta edició de l’Eurocopa ha estat per deu punts.

Al davant tindrà un equip sòlid i treballat, “que sempre juga igual” i que en l’anada va trencar el partit en el darrer quart. De fet, l’Uni perdia només de tres al final del tercer quart (56-53). El darrer va ser fatal. L’equip gironí, que ha encadenat la seva pitjor ratxa en la fase regular de la Lliga Femenina amb quatre derrotes, necessita un dia gloriós. En la lliga turca, el Besiktas va superar el Botas per 70-55 amb Dana Evans com a màxima anotadora (23). Yueru Li va ser la més valorada (24).

El pla d’Íñiguez

“Hem de tenir un pla, seguir-lo i creure-hi. Hem treballat molt i hem dormit poc per saber què hem de fer.” Aquest és, a grans trets, el mètode que proposa Íñiguez per arribar a la final. “Hem d’executar aquest pla durant 40 minuts i sense mirar gaire el marcador. Tenim una idea clara del que hem de fer, de com hem de millorar. Jo crec que les jugadores estan convençudes del pla que tenim al cap.” El mètode per desactivar el Besiktas passa per “desconnectar Evans. Per aquí passa tot.” Els altres preceptes són: “Hem de jugar una mica més en camp obert a partir de la nostra defensa i dominar el rebot, un aspecte en què la jugadora xinesa Yueru Li ens va fer patir en el primer temps. No només pot ser un partit de cinc contra cinc. Hem d’atacar més verticals i agressives i que elles ho sentin.”

Amb orgull

El tècnic també va esperonar l’entorn ironitzant: “I sobretot, arribar al partit amb l’orgull que estem jugant una semifinal d’una competició europea. Sembla que a Espanya tothom deu jugar finals i semifinals europees. Sembla que això no és important, que l’únic important és que vam perdre de 21 punts. Ens hem merescut estar aquí perquè hem eliminat un gran equip per ser-hi. Encara s’han de jugar 40 minuts i en bàsquet tot és possible.” Respecte del paper del públic: “No li hem de demanar res. Si nosaltres fem el primer pas, segur que respondrà i generarem sinergia.”

El tema arbitral

Té clar, també, que el nivell mostrat a Turquia en els tres primers quarts, en els quals admet que va estar content, “no serà suficient”. “Elles van tenir 25 tirs lliures i nosaltres set. Era difícil arbitrar. Hi havia una atmosfera molt carregada. De vegades ens queixem, però és complicat per als àrbitres. Nosaltres hem d’anar més al límit, tant en defensa com en atac.”

LA PRÈVIA

Tenim una idea clara del que hem de fer i les jugadores estan convençudes del pla. I, sobretot, tenir l’orgull, juguem unes semifinals
Hem de desconnectar Evans. Per aquí passa tot. Hem de jugar una mica més en camp obert i dominar el rebot
Hem d’atacar més verticals i agressives. Encara s’han de jugar 40 minuts i en bàsquet tot és possible
Roberto Íñiguez
Patrocini

Labuckiene i Tolo, dubte

Marianna Tolo i Giedre Labuckiene són dubte fins a darrera hora amb les baixes de la lesionada Gardner i Nicholson –no inscrita–; el panorama seria crític. L’australiana té una petita lesió muscular a la regió de la cama esquerra. La lituana s’ha ressentit d’una lesió prèvia al genoll. “Hem provat les jugadores amb problemes físics en una situació semblant a la real i tenim dubtes. Estem pendents de com reaccionin.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)