ACB

El Barça s’estavella contra el Río Breogán (85-88)

El Barça ha encaixat avui contra el Río Breogán, el penúltim classificat, per 85-88 la seva novena derrota en l’ACB i afronta amb dificultats una setmana d’alt voltatge a l’Eurolliga amb les visites a les pistes del Fenerbahçe dimecres i Panathinaikòs divendres. La derrota, la primera al Palau contra el Río Breogán, compromet la tercera posició dels blaugrana en la lliga. Willy Hernangómez (20 punts, 9 rebots i 29 de valoració) ha estat el màxim encistellador del conjunt blaugrana. Laprovittola no ha jugat. Kalinic tampoc. Vesely i Satoransky no han entrat en la convocatòria. Rotacions.

El jugador més determinant del partit, però, ha estat el base mallorquí Sergi Garcia, que ha anotat 23 punts –5/6 en triples i 8/10 en tirs de camp–, ha donat 5 assistències, ha capturat 2 rebots i ha acabat amb 28 de valoració.

El Barça ha sortit amb ganes (5-0) i atacs molt verticals, però el Breogán ha arrencat amb una exhibició brutal de triples –6/8–i s’ha posat per davant (18-24). Roger Grimau ha demanat temps mort a 1:31 del final del primer quart. El quart s’ha acabat amb 23-26 –triple de Brizuela en la darrera acció– i un màxim avantatge visitant de 8 punts (18-26), amb el pivot argentí Juan Fernández (8 punts amb 4/4) fent mal a la pintura.

Cinc punts seguits de McLemore, amb el setè triple visitant, han obligat Grimau a tornar a aturar el partit (29-35). El Barça ha reaccionat i ha recuperat la iniciativa en al marcador amb una penetració de Jokubaitis (38-37). Veljko Mrsic, el tècnic visitant, ha demanat temps a3:16 del descans. Encara bo, el Barça ha marxat als vestidors per davant (47-46 i poques defenses) tot i els dos triples del base mallorquí Sergi Garcia, que tenia la ma calenta i duia 4/4. De fet, el Breogán ha fet 10/20 de triples en la primera part quan acreditava una mitjana de 7 per partit en la lliga. El Barça necessitava defensar amb més agressivitat en el perímetre per capgirar la dinàmica.

El tercer quart ha prosseguit amb l’intercanvi de cistelles (72-67). El Barça ha marxat de 6 amb un triple de Brizuela (54-48) i més tard de 5 amb un altre de Jokubaitis (63-58). Però el Breogán, que ha engreixat el seu compte de triples amb dos de McLemore i ja en duia 12, seguia dins del partit i anotant amb relativa facilitat. Cinc punts de Jabari Parker en el tram final han permès els de Grimau respirar una mica.

Poc ha durat l’alegria. Triple de McLemore (76-77) i temps de Grimau a 6:43 del final. El final ha estat dramàtic. L’equip gallec s’ha posat cinc amunt (80-85) amb el cinquè triple de Sergi Garcia (5/5) i una cistella de dos de Juan Fernández. Brizuela ha empatat amb un triple a 2:30 (85-85). Sergi Garcia ha fallat el seu primer triple. Momirov tampoc no ha vist cistella des de 6,75 m. Però Jokubaitis ha fallat dos tirs lliures. I s’ha entrat en l’últim minut. McLemore, pletòric, ha completat una gran acció entrant fins a la cuina, un 2+1 a 57 segons del final (85-88). El Barça ha perdut dues pilotes i el Breogán ha guanyat el partit i fa un pas cap a la permanència.