ACB

El Manresa s’endú un derbi català vibrant contra el Girona (83-84)

El Manresa ha tornat a guanyar a Fontajau per segona temporada consecutiva contra un Bàsquet Girona que ha lluitat fins al darrer minut tot i estar controlat per un conjunt manresà molt bé en el rebot -22 d’ofensius- i amb un Badio molt inspirat en l’acció final (83-84).

El primer quart ha sigut un festival d’anotació. El Girona iniciava valent a la zona amb Juani i Ike anotant i amb la resposta d’un Dani Pérez molt actiu -9 punts en 3 minuts- (9-11). Claramanet, un dels factors més decisius han estat el rebot ofensiu. Els dos equips han acabat el primer període amb 5 de 8 en triples amb Quino, Iroegbu pels locals, i Dani Pérez pels visitants com a màxims anotadors. Katsikaris ha fet jugar a tots els seus jugadors -0:30 segons per Djordjevic- i el Manresa ha començat a dominar amb el seu repertori habitual de rebots.

El rebot, un factor diferencial

Al segon temps, el conjunt de Pedro Martínez ha castigat més als gironins a través del rebot ofensiu, arribant als 14 al descans i 25 totals per tan sols 15 dels locals. El Girona ha volgut reaccionar amb un bon ritme defensiu i encert ofensiu, Susinskas des del perímetre empatava el matx per primer cop (30-30). Al minut 5:33 els de Katsikaris ja entraven en ’bonus’ i ho han arrossegat fins al 0:44 quan els manresans també hi han entrat. Taylor (5) i Robinson (5) han castigat des de la mitja distància als segons deu minuts. El Girona ha pogut situar-se a davant gràcies al bon encert de Pons des de la distància -2 triples consecutius- i la resposta d’Ike amb 7 punts, màxim anotador del quart. El Manresa ha pogut capgirar el marcador amb un parcial de 6-14 final, on Robinson ha materialitzat sobre la botzina (46-52).

L’inici del quart pel Bàsquet Girona ha sigut un miratge. Del 5 a 0 local, al 5 a 11 manresà per posar la màxima del partit fins al moment (51-63). Katsikaris ho ha aturat veient el domini defensiu del Manresa que estava més situat a la pista, Taylor excel·lent en el tir de dos -4 punts- ha dirigit el seu equip en atac. El 4 a 17 posterior encara ha fet més mal, amb accions fàcils de Taylo i Badio, i amb el Girona perdent pilotes, sense inspiració en atac i deixant córrer als del Bages que han augmentat l’avantatge als 14 punts (55-69) quan faltaven 2 minuts per concloure. La reacció de Quino, sortint de la banqueta, amb cinc punts ha quedat diluïda per una pèrdua i a un ritme baix. Mawgube ha tancat el quart anotant al pal baix (60-73).

El període final els de Pedro Martínez han continuat tancant bé el rebot i deixant poc marge d’error al Girona. Robison s’enfilava als 10 punts i ampliava la màxima al primer minut amb Badio entrant fins a la cuina (60-76). Quino, més murri que ningú, ha forçat una falta de tir de tres i acumulava anotació, repartia joc amb una assistència a Birch i posava el seu equip al marcador (67-76). Martínez ha demanat temps mort al minut 7:03. Els dos conjunts han baixat l’encert de 3 i el Girona ha topat amb la defensa manresana molt ben situada. En tota la segona part només sumava 23 punts quan faltaven 3:44 per concloure (69-80). El Girona ha reaccionat a través de l’espurna d’Ike en atac, 5 punts, (76-82). L’àrbitre no ha vist antiesportiva en una acció de Mawgube amb Sergi Martínez, però sí que ha vist falta en atac de Dani Pérez per un cop de colze a Quino. Al darrer minut, Susinkas ha encertat un triple decisiu sobre pressió per posar el 81 a 82 a 27.9 per concloure. L’èpica, aquesta vegada, ha anat a favor del Girona que ha pogut recuperar una esfèrica i Sergi Martínez ha pogut anotar per capgirar el marcador (83-82). El tècnic del Manresa ho ha aturat per buscar l’última possessió per guanyar el matx; Badio en un revers a dins de la zona, ha sigut clau per portar el triomf cap a Manresa (83-84).