Lliga femenina

L’Spar Girona cobreix l’expedient amb el Bembibre (90-57)

L’Spar Girona suma la dissetena victòria a la lliga, la segona seguida i la primera a casa en la competició estatal després de perdre amb el Casademont, l’Avenida i el Celta. El 74-47 amb l’Ensino (14 gener) i el 83-56 contra el Cadí (1 febrer), les dues anteriors victòries de Roberto Íñiguez a Fontajau en els seus 7 partits de lliga com a local amb l’Uni. El cuer i descendit fa quasi un mes, que mai va anar per davant (empat a 13 i 15) era capaç de lligar un 0-9 al segon quart però en la segona meitat no podria impedir que l’avantatge anés creixent fins el més ampli del curs a Girona perquè hi havia el 68-39 amb el Sedis a l’Eurocopa.

El tècnic basc aturava el partit amb el 13-11 de Senicar a 3:35 per acabar el primer quart, quan ja havia fet tres canvis i els dos triples de Mendy havien establert els màxims avantatges (6-2 i 13-8). Tolo, que havia fet el 3-0 amb addicional quan havien passat 8 segons, entrava per Magarity (4 punts seguits, 10-6) en la pausa i entre ella i Ygueravide (22-15, triple) signaven un 9-2 completat amb l’11è punt de la pivot, que completava un contraatac a passada sense mirar de López (24-15 a 46 segons, temps mort visitant).

L’Uni lligava un 10-0 amb Parra de base i Canella de quatre (34-18 Magarity) i la gallega ampliava l’avantatge de 6,75 (37-20). El 0-9 visitant amb la 2-3 com a argument –Laia Moya havia comès la tercera a 4:21 amb 37-22– i la insistència en el triple (1/5 al segon quart) forçava l’enuig d’Íñiguez, els crits del qual en el temps mort a 2:12 ressonaven a Fontajau. Sí que Tolo de sota i Mendy al contraatac (41-29) forçaven el recurs del minut de Bea Pacheco a 1:22, però amb Bertsch espessa (antiesportiva a 13 segons) i Otto inspirada el resultat al descans era 43-33 (15 punts de la texana amb passaport ugandès, 11 al segon quart).

Magarity assistida per Canella i Tolo i Nicholson d’ofensiu (49-33) obligaven Pacheco a refrescar els conceptes a 8:22 per acabar el tercer quart. Tolo de 2 (51-36) i Magarity de tir lliure (55-38) enfilaven l’avantatge i la sueca l’arrodonia amb addicional a 4:45: 60-40, triple canvi gironí. Mendy de 6,75 (63-40, 3/5) i López (68-45, 1/2) el mantenien per sobre la vintena i Aina Martín deixava el 72-47 al final del tercer quart perla falta en atac d’Ainhoa a 6 dècimes –Tolo al primer quart i Nicholson al segon ja eren penalitzades abans.

Les transicions liderades per López permetien superar la trentena (78-47 Bertsch) i el triple de Nicholson contra la 2-3 establia un altre màxim avantatge (85-52). Dos triples de Martín (80-52 i 87-55) frenaven la progressió i amb Parra i Ribas compartint perímetre amb Peña –Canella i Bertsch (89-55) a dins– Moya feia la última cistella en joc (89-57).