ACB

El Morabanc Andorra sorprèn el Baxi Manresa al Nou Congost (90-97)

El Morabanc Andorra ha sorprès el Baxi Manresa al Nou Congost (90-97) i arriba a l’onzena victòria en la lliga, que li dona tota la tranquil·litat del món. Els bagencs, que han arribat a guanyar de 15 punts, han pagat un col·lapse monumental a partir de la recta final del segon quart i han perdut l’oportunitat de refermar el vuitè lloc, amenaçat pel Baskonia, tot i que els bascos tenen una sortida complicada a Màlaga.

El Morabanc ha començat amb un 0-5 en un primer quart elèctric i amb un ritme d’anotació molt alt d’uns i altres (30-28) i sense que cap dels dos agafés diferències sòlides. Brancou Badio ha anotat 8 dels 10 primers punts dels bagencs.

El Baxi ha semblat trencar el partit amb un parcial de sortida de 10-0 en el segon quart (40-28) que ha obligat Natxo Lezkano a aturar-ho. La rauxa manresa (48-33, màxima renda de 15 punts) ha quedat frenada de sobte. Els andorrans tornaven a activar-se (48-40) abans del primer temps mort de Pedro Martínez. Els visitants s’han acabat refent (23-21 en un segon quart que havien començat molt enrere) per arriba al descans en equilibri (53-49).

La dinàmica amb què s’arribava al descans s’ha accentuat després, amb un Manresa col·lapsat i l’Andorra duent la iniciativa, fins a agafar un avantatge de sis punts (56-62, minut 26). Els de Lezkano han aprofitat el bloqueig del rival i han anat agafant marge (60-69) fins a tancar el tercer quart per sobre dels 10 (62-73). El parcial del tercer període (9-24) ho explicava tot: les facilitats per anotar dels andorrans però, sobretot, l’encallada del Baxi.

Els manresans han buscat l’èpica en l’últim període i han arribat a l’últim minut amb un punt d’esperança (87-93 i possessió a 24 segons), però el Morabanc ha assegurat la victòria.