Lliga femenina

I si ho celebrem a casa?

L’Spar Girona té la tornada dels quarts de final del ‘play-off’ amb el Jairis a Fontajau (16.30 h) i els deu punts d’avantatge que va aconseguir dijous a Alcantarilla

L’Spar Girona s’ha de convertir aquesta tarda en el segon equip que accedeix a la semifinal del play-off, que es jugarà dijous i diumenge amb l’anada a casa si l’Avenida capgira els 12 punts de desavantatge respecte al Ferrol. En cas que el vuitè de la lliga resistís l’emboscada que li tindran preparada a Salamanca, el partit de l’Uni davant la seva afició seria d’avui en vuit, el 5 de maig, quan es compleixin cinc anys del segon títol de campió de la Lliga Femenina del club, que des del Dia de la Mare del 2019 no arriba a la final. Aquell primer diumenge de maig, com el dia de Sant Jordi del 2015, l’afició de Fontajau celebrava ser campió en el segon partit de la final, que en cadascun dels casos, com encara aquest any, era al millor de tres i que llavors, havia començat amb victòria gironina a Würzburg. “Me’n vull anar a dormir sabent que he fet la millor feina possible. No sé on ens permetrà arribar, però el més amunt és guanyar la lliga” va dir el tècnic del primer Uni campió, fa nou anys i cinc dies.

Abans, però, l’equip ha de superar la barrera dels quarts de final, en què ha ensopegat en les tres darreres ocasions en l’àmbit FEB –dos cops a la copa i un a la lliga–, i accedir a les semifinals com ara fa dos anys quan va eliminar l’IDK (56-61 a Sant Sebastià i 67-54 a Girona) per tornar-se a trobar, i caure per segona temporada seguida , amb el València en una eliminatòria que a Girona, en els dos casos començant a casa amb el peu esquerre (64-73 el 2021 i 49-61 el 2022) mai s’ha superat amb l’actual format d’anada i tornada. Per segellar l’accés en l’eliminatòria entre el quart i el cinquè, l’equip de Roberto Íñiguez disposa d’un avantatge de 10 punts que va aconseguir dijous a Alcantarilla. “Vam tenir una cosa que per a mi és molt important en els play-off: consistència. És fonamental i ho hem d’allargar en aquesta segona meitat de l’eliminatòria”, va reclamar el vitorià, que lamenta la falta de disciplina ofensiva en els últims quatre minuts que els hauria permès ampliar encara més la diferència.

L’Spar va caure la temporada passada en aquest mateix escenari, la tornada dels quarts a casa, aleshores amb un avantatge de set (59-66 a Sant Feliu de Llobregat) contra el Barça CBS (59-66) i sense Marianna Tolo, lesionada al peu en l’anada. Íñiguez no disposa encara d’Irati Etxarri, que es va lesionar muscularment a la copa i que quan tot indicava que estava a punt per reaparèixer, el cap de setmana passat contra el Gran Canària, va fer un pas enrere en el seu procés de recuperació. La navarresa ni tan sols va viatjar a Múrcia ni s’entrena amb el grup, mentre que Lauren Nicholson és dubte després de ser baixa d’última hora per un procés víric. Al Jairis, la seva especialista en el tir exterior, Lou López Sénéchal (5/6 triples a l’Spar al febrer); també és dubte per les molèsties al turmell que ja li van impedir jugar en l’anada.

L’equip d’Anna Montañana s’estrena al play-off en la segona temporada a la categoria i, la valenciana, que va debutar substituint Èric Surís la mateixa jornada que Íñiguez s’estrenava al capdavant de l’Uni, encara acredita un millor balanç a la lliga: 12-6 i 10-8). Des de l’última jornada de la lliga del 2023, a Fontajau 4-4 per a les locals i, per a les d’Alcantarilla com a visitants, el mateix (4-4).

4
victòries
en 8 partits de lliga ha guanyat Íñiguez com a local, idèntic balanç que Montañana a fora
2
anys
es compleixen avui des que l’Uni no supera una eliminatòria de quarts en competicions FEB
6
punts
d’avantatge sobre el Barça CBS va desaprofitar l’Spar el curs passat en la tornada a Fontajau
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)