ACB

Sense sortir de l’hotel?

El Girona vol posar fi a la mala ratxa a fora sorprenent el Baskonia (17 h), en un partit que començarà amb la permanència matemàtica si el Granada no guanya a Madrid

El Girona es va treure un pes de sobre el cap de setmana passat amb la seva victòria a Fontajau contra el Bilbao, un triomf que a banda de tallar la ratxa de cinc derrotes seguides, va encarrilar la segona permanència a l’ACB. Tant és així que l’equip de Fotis Katsikaris podria tenir-la assegurada de manera matemàtica abans que comenci el seu duel amb el Baskonia si el Granada perd a Madrid al migdia –la victòria de l’Obradoiro contra l’Andorra ja la hi hauria pogut donar– o, encara que perdi al Buesa Arena, si el Breogan ho fa també a les 17 h el Tenerife. “Cada partit és una final i en tenim tres per fer-ho al millor possible. Vull veure l’esperit competitiu que ha demostrat l’equip les últimes setmanes encara que no guanyéssim. No hem acabat i a més no estem salvats matemàticament. Veig l’equip preparat per competir i a més és el moment de posar-hi el focus perquè vull veure la mateixa cara que tenim quan juguem a Fontajau jugant a fora” va dir Fotis Katsikaris ahir encara a Fontajau, abans de la primera de les dues oportunitats que li queden per estrenar-se amb els vermells com a visitant. Tampoc seria, Vitòria, el lloc ni, aquesta setmana, el moment més oportú. Els blaugrana, un dels sis equips de la lliga a qui el club de Marc Gasol no ha pogut superar encara en dos anys –Madrid, Unicaja, Barça, Tenerife i Manresa són els altres– han caigut aquesta setmana en els quarts de final de l’Eurolliga contra el Madrid (98-102, 3-0) i no tenen assegurada la presència al play-off de l’ACB.

Un carro de pilotes

“El Baskonia té moltes armes i encara que el defensis bé trobaran la manera de fer punts i el primer que hem de fer és, des del nostre atac, controlar la nostra defensa. Hem de prendre bones decisions, tenir un bon equilibri i per descomptat necessitarem encert: no podem tenir opcions amb uns números baixos, serà gairebé impossible”, va posar en context Katsikaris abans del duel entre els dos equips que més triples fan de la lliga, 11 i 10 i mig. Els locals, l’últim equip a qui es va enfrontar el Girona la temporada passada (70-75) la jornada després de salvar-se a Saragossa –el Casademont ve a Fontajau diumenge en el comiat d e la temporada–, no disposen de Chima Moneke, el tercer màxim anotador de l’ACB amb 15,2 punts de mitjana. El superen Marcus Howard (19,6) i Ike Iroegbu (15,4), un dels artífexs de la victòria gironina contra el Bilbao (21 punts en el 81-68). “Són l’equip més productiu al contraatac i en transició. Ho hem de controlar des de l’atac i també fer-ho al millor possible amb Howard, que és un dels millors anotadors que hi ha a Europa. Hem de fer un partit sòlid, amb confiança i molta concentració” desitja Katsikaris, centrat en el duel d’avui.

Qui mira més enllà és Maxi Fjellerup, que es referia a la possibilitat de classificar-se per jugar a Europa la temporada que ve: “L’equip s’està entrenant molt bé, estem gairebé salvats i no és que estiguem més relaxats però sí que estem millor que fa una setmana, quan no sabíem què passaria.” “Hem de guanyar els tres propers partits i ens ha de servir de motivació i donar el millor en tots tres” argumentava l’argentí, satisfet amb la confiança que rep de Katsikaris comparada amb la que li donava Salva Camps: “En sis o set minuts depenies d’una o dues jugades i ara em sento còmode.”

Comparsa en un altre homenatge

Si fa quinze dies el Girona va haver de fer el paper de la trista figura a Badalona, en el 30è aniversari de la copa d’Europa de la Penya (96-90 per als de Dani Miret), avui assisteix de comparsa a l’homenatge que el Baskonia ret a Tiago Splitter (2,11 m, 1985), el brasiler de la mateixa generació que Marc Gasol –tots dos, a la imatge– que va jugar 413 partits amb el club alabès i va guanyar-hi dues lligues i tres copes, a més de disputar-hi quatre final four de l’Eurolliga de manera consecutiva. L’actual entrenador assistent a l’NBA (Houston) és el sisè jugador amb més partits a l’entitat i, la seva samarreta estarà penjada des d’aquesta tarda al costat de les d’Igor Rakocevic, Sergi Vidal, Luis Scola i Pablo Prigioni. Si la festa és rodona, a més, serà la victòria 1.000 a l’ACB –22 del Girona– del conjunt vitorià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)