ACB

El Bàsquet Girona i l’Uni exploren fer el pas definitiu

Bàsquet. Amb molt bona sinergia en l’aliança al planter i el context d’exigència creixent de l’Spar, pren força la possibilitat que el projecte conjunt englobi també els primers equips

Fa dos anys, el Bàsquet Girona i l’Uni Girona donaven el tret de sortida a un ambiciós projecte de base femení, el Bàsquet Girona Uni Laia Palau. Era el primer gran pas de l’aliança entre un club, l’Spar Girona, consolidat com a referent del bàsquet d’elit, i un altre que anava creixent amb força i que quan va presentar aquella aliança era a onze dies de celebrar l’històric ascens a l’ACB. Des d’aleshores, ha sobrevolat la idea que, tard o d’hora, el conveni per a la base vagi més enllà, tingui rèplica més amunt i acabi derivant en el pas definitiu d’unir forces també per als equips professionals. La Cadena SER va anunciar ahir que els dos clubs van pel camí de fusionar-se, tot i que la fórmula no és clara. Ara que el Bàsquet Girona ha encarrilat la transformació en societat anònima esportiva –amb un capital de 2.420.000 euros i Marc Gasol assumint la subscripció de totes les accions–, els dos clubs estan explorant i madurant fer el pas, tot i que encara s’han d’aclarir en alguns punts per donar llum verd a la integració.

Si l’entesa tira endavant, el més probable i natural és que sigui el club que presideix Marc Gasol qui integri l’Uni a la seva estructura professional. El Bàsquet Girona ja té definida la separació entre l’àmbit professional, regit per una societat anònima esportiva pendent només de tràmits per ser oficial, i el planter, integrat en una fundació. Era un dels passos prioritaris de Gasol, que volia separar la base per protegir-la del caràcter més volàtil que tenen els equips professionals. En el cas hipotètic d’integrar l’Uni, la fórmula es podria reproduir, amb el primer equip femení penjant de la SAE i el planter agrupat a la fundació.

L’Uni, que fa quinze anys va assolir l’ascens a la màxima categoria, s’ha convertit en un referent del bàsquet estatal, a partir d’un esforç ingent any rere any. Sense alçar cap títol des de la supercopa del 2022, l’exigència s’ha anat accentuant, entre altres coses per la competència creixent d’equips amb bàsquet masculí.

La bona sinergia mostrada per totes les parts, que han generat projectes com el del bàsquet de base femení conjunt, facilita la feina a l’hora de negociar el camí que haurien de seguir per enllestir l’acord definitiu. Els primers equips masculí i femení, a més d’instal·lacions, també han compartit alguns actes de club.

ÀREES SEPARADES

El Girona té a punt la SAE per a l’àmbit professional, i la base la gestionarà una fundació

LA FÓRMULA

Si tira endavant, el més probable és que sigui el club de Gasol qui integri l’Uni

BEN VIST

La bona sintonia mostrada en els projectes conjunts ajuda a l’hora de negociar

La SAE, pendent només de la formalització

A.M. / X.M.

No hi tenia cap obligació arran d’un canvi en la llei de l’esport, però el Bàsquet Girona ja té encarrilada la conversió en societat anònima esportiva (SAE). Marc Gasol va subscriure totes les accions –els altres socis van renunciar al dret de participar-hi per deixar tot el pastís al president– per un valor de 2.420.000 euros, en una primera fase tancada al març. A partir d’aquí, es van anar fent els tràmits burocràtics corresponents, i ara només falta enllestir detalls formals, que no s’haurien de demorar gaires setmanes, perquè la SAE consti al Consell Superior d’Esports.

Laia Palau fa la valoració del curs de l’Spar

A.M. / X.M.

La directora esportiva de l’Spar Girona, Laia Palau, atendrà aquest matí els mitjans de comunicació per fer una valoració de la temporada. El balanç arribarà tres dies després de la contundent derrota a Salamanca (82-51), que deixava l’equip fora de la lluita pel títol de la Lliga Femenina i sense bitllet per a la pròxima edició de l’Eurolliga. Una de les incògnites és la continuïtat a la banqueta de Roberto Íñiguez, que després de perdre contra l’Avenida deia que es volia prendre un temps i saber “quina direcció pren el club”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció