Lliga femenina

“Hem de fitxar caràcter”

Bàsquet. Lliga Femenina. Laia Palau, pendent de la resposta d’Íñiguez, preveu formar una plantilla “bastant nova” després d’una temporada dura: “Soc exigent i no puc estar contenta”

L’Spar Girona tancava una temporada dura i irregular, sense títols ni l’anhelat retorn a l’Eurolliga, després d’una última garrotada a Salamanca, que enterrava el bri d’esperança que havia donat el millor partit del curs, en l’anada de les semifinals contra l’Avenida. “I fins aquí hem arribat. Semifinals d’Eurocup i de la lliga. Un dels objectius que teníem era l’accés a l’Eurolliga; no ha pogut ser”, explicava la directora esportiva, Laia Palau, per fer balanç. “Jo no puc parlar mai de fracàs perquè sé que hi ha hagut feina, implicació, compromís i batalla. El club és ambiciós, ho som tots, i no estem contents amb els resultats. No podem sortir a treure pit, però tot i així hi ha hagut moments que s’ha vist aquest equip, uns certs mínims s’han aconseguit.” Però a batzegades. “Bons partits, trossos bons de partits, però també apagades, puntuals o de tot un partit.” Sense regularitat.

“Ha faltat consistència”, resumia Palau. “Hem vist un equip que ha mostrat diferents cares. Ha faltat consistència i solidesa. Ha estat un grup molt treballador, però no han trobat la manera de fer-se fortes, no sé si ha estat una qüestió de confiança, d’autoestima com a grup.” Ni lideratge a la pista: “Per a l’any que ve, és clar que hem de fitxar caràcter. Però com es fitxa això? Aquest és el plantejament. Això no ve en els números. I el roster m’agradava molt, ho continuo dient. No ens oblidem que teníem l’estilet, Kelsey Mitchell, un dels problemes importants. I després Gardner, i es lesiona.” L’exbase va relativitzar el problema de les lesions: “Comparat amb l’any passat, no ha estat tan greu. Diria que les corrents en una temporada, però en moments molt peluts. La revisió i l’anàlisi de què podem millorar és a l’ordre del dia, però a vegades hi ha contratemps. I tal com va, cada cop més: WNBA, 3x3, calendaris...”

Íñiguez, la prioritat

Només Ygueravide, Canella i Laura Peña tenen contracte. “La plantilla serà bastant nova, sí”, deia Palau, que té feina avançada. “Hi ha jugadores que no podrem retenir; també som conscients que l’Uni és un club trampolí.” La primera incògnita que s’hauria de resoldre és la continuïtat de Roberto Íñiguez: “Com a club, és la nostra primera opció. És molt vàlid per liderar un projecte d’aquesta magnitud.” El tècnic demanava temps i saber “quina direcció pren el club”. Responia Palau: “Si el projecte és engrescador ho haurà de valorar ell. Som un club que ha de tenir una sostenibilitat. No ens tornarem bojos per ningú. Ni per Roberto ni per les jugadores. Fins on arribem, i amb el nostre criteri, i amb les nostres limitacions econòmiques, farem una proposta de projecte esportiu, que per nosaltres serà engrescadora. Continuo pensant que Girona és un lloc magnífic per a la nostra feina. Ciutat, pavelló, sinergies. No som un top europeu, tots sabem què som. Però hi ha un projecte xulo. Que no ha funcionat tan bé com esperàvem aquest any? No. Però continuem treballant.”

PROTAGONISTA

Volíem anar a l’Eurolliga i no ha pogut ser. Jo no puc parlar mai de fracàs perquè hi ha hagut feina, implicació, compromís i batalla
No han trobat la manera de fer-se fortes, no sé si és qüestió de confiança, d’autoestima
Laia Palau
DIRECTORA ESPORTIVA DE L’UNI
Aquí tots estem molt ben acostumats. Cada cop ens costa més ser a dalt, però volem ser-hi. I oferir espectacle a la massa social que tenim
El club és ambiciós, ho som tots, i no estem contents amb els resultats. Títols i finals? Abans hi havia menys competència, i això és així
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció