ACB

Ambició retroalimentada

Últim desplaçament per al Girona, a Gran Canària (21.30 h) i a menys de 48 hores de tancar a Fontajau el segon exercici en la categoria

La segona temporada del Bàsquet Girona en l’ACB ja serà història, demà passat a Fontajau, menys de 48 hores després del salt inicial de l’últim partit a fora dels de Fotis Katsikaris, que aquesta nit tanquen la penúltima jornada de lliga a la pista del Gran Canària (21.30 h, M+ Deportes 3). Un partit al qual el conjunt gironí arriba en disposició d’igualar la seva millor ratxa de victòries del curs, les tres de les tres primeres jornades amb Salva Camps esprement la fórmula a València i a Granada i amb el rival d’avui en la seva estrena a casa (88-64) entremig. “Queda lluny, des de llavors els dos equips han canviat molt. El Girona, l’entrenador i diverses peces de la plantilla. I nosaltres llavors teníem molts dubtes i incògnites, peces noves”, aclaria Jaka Lakovic, un dels entrenadors més cotitzats per a la temporada que ve i que en tota la lliga només ha perdut al Gran Canària Arena contra el Barça (73-83, 15 d’octubre) i el Tenerife (82-94, 26 de novembre).

El Girona va aconseguir la permanència matemàtica diumenge passat, abans de disputar el seu partit a Vitòria, on aconseguia el quart triomf a fora i enllaçava dues victòries per segon cop més enllà del 3-0 de principi de curs. L’anterior, coincidia amb la visita a Palència (76-80, 4 novembre), l’última victòria gironina com a visitant abans de la nefasta ratxa d’11 desfetes a fora. Igualar la millor ratxa de l’equip permetria als vermells aspirar a igualar la millor del club a l’ACB; les 4 del l’any del debut quan l’equip superava la Penya i el Bilbao a casa i guanyava a Fuenlabrada i a Granada al gener.

La possibilitat de disputar competició europea el curs que ve és l’altre al·licient que té l’equip en aquestes últimes 48 hores de la lliga. El Casademont a casa seria un rival directe en la candidatura per a la lliga de campions de la FIBA, amb un average particular (81-74 el dia de Reis) a l’abast, favorable en cas d’empat amb el Surne Bilbao (80-74 al País Basc abans de Nadal i 81-68 en l’últim partit a Fontajau). La tova encaixada a la pista del Morabanc (93-66), la que penalitzaria els gironins en cas que l’empat fos entre més equips o només amb el conjunt andorrà.

Fotis Katsikaris, que acredita 5-8 a la banqueta gironina, té la baixa d’Ike Iroegbu, que no s’ha entrenat en tota la setmana per una lesió al peu i que s’afegeix a la d’Yves Pons, que ja no va jugar al Buesa Arena per motius personals. El que havia de ser un contratemps, no disposar de l’haitià, acabaria amb Khem Birch i Mindaugas Susisnkas, la parella d’interiors en el cinc inicial i els únics que superen els 30 minuts a pista, signant la seva millor actuació a l’ACB i establint els seus sostres de punts (21 i 23), rebots (14 i 8) i valoració (30 i 29). El canadenc va ser l’MVP de la jornada en el seu desè partit a la competició i el lituà, que avui es convertirà en l’únic de l’equip gironí que no se n’ha perdut cap, es consolidava com el millor de la lliga en percentatge des de 6,75 m (53,5 %) amb el seu 3/5. El tercer en aquest apartat és John Shurna (49,3, 2/8 en el partit a Fontajau) i, pels canaris, destaca Ethan Happ, jugador franquícia i a qui com al seu tècnic plouen les ofertes per al curs que ve, perquè és qui fa més cistelles de 2 per partit (5,5).

4
triomfs
seguits, sostre de l’equip en la lliga des de l’any passat. Aquest curs en són 3, els de l’arrencada.

Katsikaris i la seva continuïtat

B. S.

“Soc molt positiu per continuar i seguir amb el que hem fet aquests mesos, però n’hem de parlar amb el club”, va dir Fotis Katsikaris abans de sortir de Girona, on va arribar al gener amb l’objectiu d’assegurar la permanència d’un equip que enllaçava set derrotes. “Era molt complicat, amb un equip que ha patit canvis i lesions i que no tenia experiència a l’ACB. Menys en Quino els altres no en tenien i ho havíem de gestionar”, recordava, sobre la que era la seva primera experiència al capdavant d’un projecte que no tenia la classificació per al play-off com a objectiu. “Veig l’equip molt endollat i tant de bo tinguéssim un mes més, més partits. Perquè no hem perdut la il·lusió per entrenar-nos, preparar els partits i afrontar-los”, va dir sobre la dinàmica de l’equip, que manté la il·lusió un cop salvat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció