ACB

Llull, amb 4 triples impossibles, enfonsa el Barça (97-78)

Els blaugrana havien reduït de 23 a 8 punts de desavantatge fins que ha aparegut el balear

El Barça haurà de millorar si vol tenir opcions a les semifinals (97-78) i els blancs es situen 1-0 en una sèrie al millor de cinc partits. El Madrid, que venia desgastat després de perdre l’Eurolliga i tenir menys temps per preparar el primer partit de la sèrie, ha atropellat els blaugrana. Els de Grimau han pagat un 17-2 només arrencar el segon temps (61-38). I tot i remar i remar només han aconseguit situar-se a 8 punts (72-64) perquè ha aparegut Llull per fer quatre triples impossibles amb 1 minut i 50 segons per sentenciar (84-69).

Els blancs han sorprès sortint amb un ritme impressionant i el tàndem més decisiu de la lliga en un moment dolç: Tavares (8 punts) i Campazzo (7) per obligar a demanar temps mort a Grimau (15-7). El Madrid ha continuat fent un festival ofensiu per acabar amb 10 punts de renda (24-14) amb el Barça fent un 1/7 triples. El Barça ha capgirat el marcador (30-31) gràcies a la major intensitat defensiva amb Da Silva sumant (6 punts), Vesely encertat i bona direcció de Ricky. Però després del 33-33 ha canviat tot. Primer amb un 13-3 (46-36) amb una cistella de Yabusele increïble al darrer segon del primer temps després de rebot ofensiu. Al tercer quart el Madrid només ha necessitat tres minuts per trencar el matx amb un parcial de sortida de17-2 i trencar el matx (61-38). Els blaugrana han reaccionat amb un 3-13 i amb Laprovittola de referent (64-51) i el Barça s’ha situat en defensa zonal. Parker ha reduït els 23 punts de desavantatge fins els 8 (72-64) quedant 9 minuts. Però ha aparegut Llull per trencar el primer duel amb 4 triples impressionants.