ACB

Un clàssic de caixa o faixa

Bàsquet. ACB. El Barça rep avui el Madrid (18.30 h) amb l’objectiu de fer el primer pas per remuntar un 2-0 desfavorable, fita que cap equip ha assolit des que es disputa el format actual

El Barça rep avui (18.30 h per Movistar+) al Palau Blaugrana el Madrid en el tercer partit de les semifinals del play-off de l’ACB amb la necessitat de vèncer per evitar l’eliminació i forçar un quart enfrontament, després de perdre els dos primers de la sèrie al WiZink Center (97-78 i 104-98). Tot i la millora respecte de la primera desfeta, els canvis del tècnic Roger Grimau, que va decidir sortir d’inici amb Willy Hernangómez i Oscar da Silva com a parella interior, no van poder evitar la segona, provocada en bona part per la inspirada actuació de Sergi Llull (18 punts) i la seva precisió des del tir exterior.

El repte és majúscul, tant per l’experiència dels blancs en aquest tipus de grans cites com pel fet que cap equip ha remuntat una sèrie amb un 2-0 desfavorable des que les eliminatòries pel títol de lliga es disputen amb el format actual. Per afegir-hi encara més dificultat, els blaugrana, que hauran de millorar en el rebot, han perdut en sis de les vuit ocasions en què aquest curs s’han enfrontat al conjunt dirigit per Chus Mateo (els quatre duels directes a Madrid, el de la supercopa d’Espanya i el de la final de la copa).

El capità, Àlex Abrines, ha remarcat en les seves declaracions prèvies al matx la importància que pot tenir el fet de jugar com a locals i ha fet una crida a l’afició. “Aquesta temporada, hem guanyat els dos partits que hem jugat a casa contra el Madrid. Estic segur que els aficionats culers no fallaran un dia tan important. Sempre ens donen suport; en els bons moments i també en els dolents. Sortirem a totes.”

Un altre dels integrants de la plantilla que ha parlat abans del clàssic és Joel Parra. L’exjugador del Club Joventut Badalona creu que els petits detalls poden marcar la diferència i es mostra optimista malgrat la complexitat de la gesta requerida per accedir a la final de la Lliga Endesa. “Som conscients que no vam donar una bona imatge en el primer duel de la sèrie a Madrid, però encara som a temps de forçar el quart i el cinquè partit. Hem de guanyar com sigui davant la nostra gent.”

LA PRÈVIA

L’afició no fallarà. Sempre ens dona suport; en els bons moments i els dolents. Sortirem a totes
Àlex Abrines
capità del barça
No vam donar bona imatge en el primer partit a Madrid, però encara som a temps de remuntar la sèrie
Joel Parra
jugador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)