ACB

Revés Nnaji: operat i sense opció a l’NBA

Bàsquet. ACB. Estarà quatre mesos KO i els Hornets el descarten pel pròxim curs; la recuperació necessita temps

El Barça comptava que aquest estiu podia produir-se la sortida de James Nnaji, qui no ha evolucionat aquest curs. El nigerià (2004, 2,12 m), que té contracte fins al 2027 i a qui se li va ampliar fa dos estius, va ser escollit el mes de juny de l’any passat amb el número 31 del draft de l’NBA pels Hornets. Però els de Charlotte ha renunciat a incorporar-lo al setembre perquè als dubtes que ja tenia se li ha sumat ara la intervenció quirúrgica que se li va realitzar ahir a la columna lumbar. L’operació, que es va fer amb èxit a l’Hospital de Barcelona, obligarà el pivot a estar un mínim de quatre mesos de baixa. Per tant, no estarà a punt per a l’inici del curs. Aquesta temporada Nnaji ha estat un espectador més al Palau perquè s’ha perdut 20 dels 39 partits de l’Eurolliga, i quan ha jugat ho ha fet només 5:39 minuts de mitjana, amb 2,6 punts i 1,4 rebots. A l’ACB ha participat en 26 dels 39 partits i quan ha jugat ho ha fet 8:16 minuts de mitjana, amb 2,3 punts i 2,2 rebots. La continuïtat de Vesely, que ha renovat dues temporades més, i de Willy Hernangómez, que encara té tres anys més, fa que no tingui espai, tot i que el txec –menys aquest curs– acostuma a perdre’s partits per lesió. Veurem què passa el curs vinent, però el Barça no només no cobrarà la sortida NBA de Nnaji –uns 700.000 euros–, sinó que haurà de pagar la seva fitxa tot i que no se sap quan serà el seu retorn.

Laporta avisa de canvis

El president del Barça, Joan Laporta, va parlar ahir també de bàsquet i va fer èmfasi en els moviments que s’han de fer a la secció: “Hem deixat aquest tema en mans de Juan Carlos Navarro i de Mario Fernández amb executius del club i el president de la secció, Josep Cubells, es prendran decisions importants, decisions substancials, no seran retocs, perquè pensem que s’ha de donar un impuls, tenim marge per fer un equip competitiu.” Laporta ha subratllat, però, el creixement del nombre d’aficionats: “S’ha treballat i s’ha aconseguit l’assistència al Palau i s’han aconseguit uns ingressos que han reduït el dèficit.”

Borja Comenge, ex Manresa i ex Barça, al CBT

Qui va ser el tècnic del Barça B del 2010 al 2013, entrenador del Manresa (2013/14) o també del Lleida i del Girona Borja Comenge torna al primer pla del bàsquet i dirigirà el Tarragona a la LEB Plata. Fins ara Comenge (1978) estava vivint a terres lleidatanes, on feia tecnificacions, dirigia un centre de PDP i era al júnior preferent del Força Lleida.

Núñez: “Vull veure com va l’estiu i decidiré”

Juan Núñez, el base del Ratiopharm Ulm que interessa al Barça i que ahir va fer 20 anys, va parlar del seu futur en la roda de premsa d’obertura del Draft Combine de l’NBA a Treviso (Itàlia). Núñez va llançar pilotes fora: “Ara mateix estic centrat en Treviso, no és el moment de comentar res, vull veure com va l’estiu i després prendré una decisió.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.