Lliga femenina

L’estabilitat de Roberto Íñiguez

Bàsquet. Lliga Femenina. L’Spar Girona lliga la continuïtat del tècnic, que liderarà un equip reformulat

L’Spar Girona començarà la temporada 2024/25 pel seu compte, sense haver-se fusionat amb el Bàsquet Girona, però guiat des de la banqueta per la persona de qui esperava una resposta afirmativa des que tancava, amb una garrotada dura a Salamanca (82-51), el 5 de maig, un any en blanc. Roberto Íñiguez (Vitòria, 5/9/1967) ha acceptat el repte de continuar una temporada més a Fontajau i liderarà un equip que canviarà un grapat de peces.

“Estem molt contentes d’anunciar la renovació de Roberto Íñiguez com a entrenador de la temporada 24/25. En Roberto, per la seva personalitat, experiència, caràcter i compromís, crec que és un dels millors líders que podríem tenir per tal de donar continuïtat i solidesa al projecte de l’Spar Girona.” Era el missatge de la directora esportiva, Laia Palau, que ja a l’hora de fer balanç del curs 2023/24 manifestava que el basc era “la primera opció” del club i que li respectaven el temps de reflexió que s’estava prenent, en plenes negociacions amb el Bàsquet Girona per a una fusió que, de moment, s’ha esquerdat. Fitxat a finals de desembre passat com a substitut de Laura Antoja –amb Jordi Sargatal fent de tècnic pont abans de quedar-se com a segon entrenador–, Íñiguez tornava allà on havia triomfat, amb les onze victòries en onze partits per guiar l’Uni cap a la primera lliga, abans de viure-hi capítols tensos com a rival. La segona etapa a Fontajau ha estat força menys reeixida, amb un balanç de 16 victòries i 11 derrotes: 9-8 en la lliga regular, 4-2 en l’Eurocopa (eliminat en semifinals pel Besiktas) i 3-1 en el play-off pel títol de lliga. Dues experiències diferents, amb el denominador comú d’haver-hi arribat a mitja temporada. Ara, en canvi, viurà la seva primera temporada al capdavant de l’equip gironí.

Íñiguez tindrà una plantilla molt diferent a la que ha dirigit, perquè el club ha anunciat ja set baixes: Mendy, Labuckiene, Etxarri, Marianna Tolo, Morgan Bertsch, Lauren Nicholson i Regan Magarity. De moment, el club ha confirmat les incorporacions de l’escorta Migna Touré (Montpeller) i la base Klara Lundquist (Sodertalje), i també tenen contracte Sandra Ygueravide, Marta Canella i Laura Peña, que a l’abril anunciava que aparcava el bàsquet per un temps indeterminat.

Primeres dates

L’assemblea de la federació espanyola va aprovar les dates de la temporada 2024/25. La primera jornada de la Lliga Femenina serà el 5 d’octubre, el cap de setmana posterior a la supercopa. La copa es farà del 20 al 23 de març a Saragossa, i els play-off pel títol, a partir del 24 d’abril.

ARA, D’ENTRADA

Després d’agafar l’equip dos cops a mig curs, el basc viurà la primera pretemporada

EL BALANÇ

27
victòries
en 38 partits d’Íñiguez amb l’Uni, entre el 2015 (11-0) i el 2023/24
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)