ACB

Els ‘joves de Saras’ van caient en l’oblit

ACB. El Barça prescindeix de Sergi Martínez, Ubal i Villar, s’afegeixen a Badji i Brancou i futur incert per a Caicedo i Juani

Els últims anys els joves que havien passat pel planter del Barça havien tret el nas al primer equip encara que fos de manera testimonial però amb paper més esperançador que altres. Però la realitat és que amb l’adeu ahir del català cedit al Bàsquet Girona Sergi Martínez; de l’uruguaià Agustín Ubal, que ha anat saltant d’equip en equip cedit, i de Rafa Villar, cedit a l’ICG Força Lleida, n’hi ha tres a qui no s’ha executat l’any opcional que tenien en el contracte. S’afegeixen a la llista de jugadors que van debutar en l’etapa més recent de Saras Jasikevicius des de l’arribada del lituà al Palau (2000) i que tampoc van continuar, com els senegalesos Ibou Badji, cedit primer a Lleida i que després va passar per Wisconsin Herd, i després al Rip City Remixo, equip de la G-League dels Blazers, o del també senegalès Brancou Badio, que ha fet eclosió aquest curs a Manresa.

Juani Marcos, opció real

El base argentí, que ha fet eclosió a Fontajau, és l’únic a qui el Barça s’havia plantejat repescar o allargar el contracte per mantenir-ne els drets, tot i que anés cedit un any més. Però no és el cas de Michael Caicedo, a qui després d’anar cedit a Granada el curs passat i a Girona aquest any, li queda un any més de contracte sense saber el rumb. L’últim jove és Nnaji, lesionat i operat a la columna lumbar, amb contracte fins al 2027 i que podria anar cedit al Barris Nord de Lleida. Cas diferent és el del júnior Jakucionis, que marxa a la universitat a rebre 750.000 dòlars per any. Impossible competir-hi.

Rivals europeus del Baxi Manresa

El Baxi Manresa jugarà en el grup G de la Basketball Champions League (BCL) contra el Bertram italià, el Niners Chemnitz alemany i un equip procedent de la fase prèvia. La competició també la juguen el Morabanc Andorra, l’Unicaja, el Tenerife i l’UCAM Múrcia, recent finalista de la lliga ACB. Els andorrans tindran com a rival en la primera eliminatòria l’Antwerp belga. Per arribar a la fase de grups haurien de superar tres eliminatòries. El seu segon rival seria el Telekom Bonn i el tercer, l’Spartak Subotica, el Juventus Utena o el Dinamo Sàsser. La fase regular la formen vuit grups de quatre, amb quatre equips de la fase prèvia.

Robertson, a la Penya i Colom no renova a Girona

Kassius Robertson (1m90, 1994), canadenc amb passaport jamaicà, és la segona peça del puzle de Dani Miret per al curs vinent després del base neerlandès Van der Vuurst. La Penya encara ha d’anunciar Adam Hanga (Estrella Roja), Artem Pustovyi, que ara a l’estiu està jugant a Indonèsia, i també l’exbase de l’Obradoiro Devon Dotson, i faltarà també un quatre que ja tenen lligat. Robertson va fer eclosió fa dues temporades a l’Obradoiro i això li va donar l’opció de jugar l’Eurolliga amb el València, però no ha tingut protagonisme que buscarà ara a Badalona. Signa per dos anys. D’altra banda, el Girona va anunciar que Quino Colom no continuarà. El base andorrà (1m88, 1988) va arribar a Girona el 2022 i en els dos anys ha jugat 66 partits a l’ACB. Aquest curs ha jugat una mitjana de 14 minuts, amb 6,1 punts, 3,3 assistències, 1,8 rebots i 7,2 de valoració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)