Lliga catalana

El Girona s’ensorra davant l’Andorra i pràcticament diu adéu a la Lliga Catalana (84-61)

Bàsquet. Lliga Catalana. Els gironins, que havien arribat a guanyar de vuit, encaixen un parcial de 16-0 que els deixa totalment anul·lats i no aixequen al cap en tota la segona meitat

Dia per esborrar. El Bàsquet Girona ha perdut el primer partit de la Lliga Catalana davant un Morabanc Andorra que ha ressuscitat com una au fènix (84-61). Els gironins, que han arribat a guanyar de vuit a la primera part, han encaixat un parcial de 16-0 que els ha esborrat del partit. L’intent de remuntada propiciat per Sibande ha quedat anul·lat per un protagonista inesperat, Sekou Doumbouya (16 punts i 8 rebots), i la segona meitat s’ha convertit en un autèntic calvari per al Girona, que ha arribat a perdre de gairebé trenta punts. L’equip juga contra el Barça aquest divendres (21h), i necessitaria un miracle per classificar-se per la final, on arribarà l’equip amb millor average.

El Bàsquet Girona es plantava a Tarragona amb un objectiu clar: competir pel primer títol en joc de la temporada. La inspiració d’Yves Pons amb el tir exterior i l’experiència d’Iroegbu avançaven als blanc-i-vermells 8-13 en un inici de partit en què quedava palès que el jet-lag del viatge a la Xina és història. La defensa individual complicava les coses als andorrans, que, tot i això, aprofitaven els centímetres de Dos Anjos per mantenir-se en el partit.

Iroegbu s’agradava i el seu equip ho notava veient com desplegava un catàleg de tirs. Els gironins premien l’accelerador i obligaven a Natxo Lezkano a frenar el joc.

I just en aquell moment apareixia Harding per impulsar un parcial de 9-0 que enfurismava Katsikaris fins al punt que la seva tonalitat de pell mutava cap a un color més aviat vermellós. Més encara després de veure com en un obrir i tancar d’ulls les pèrdues s’enfilaven fins a les 11. L’Andorra capgirava el marcador (36-33) i col·locava la màxima diferència just abans del descans.

Un protagonista inesperat, Sekou Doumbouya, posava el dit a la llaga i estirava encara més la diferència, reivindicant-se amb la seva capacitat per treballar sota el cèrcol. Els gironins, noquejats, acumulaven un parcial de 16-0.

Juani Marcos desencallava la situació amb un triple, però amb Iroegbu desconnectat i sense solucions a la banqueta, l’Andorra marxava fins als +13 (51-38). El Girona no aconseguia aixecar el cap i una antiesportiva de Durham feia tocar fons a l’equip, però el pitjor encara no havia arribat.

L’entrada en joc de Nike Sibande impulsava un parcial de 0-7 que donava un bri d’esperança rebaixant la barrera dels deu punts (56-48). Però l’Andorra tornava a posar terra entremig i no hi havia ningú més enllà d’Iroegbu, massa sol, capaç d’assumir responsabilitats. El nerviosisme s’apoderava també de la banqueta gironina, que veia com li xiulaven una tècnica a Katsikaris (70-54).

El partit se li feia excessivament llarg a un Girona que es mostrava massa fràgil i que a més a més veia com Shannon Evans col·locava un +19 que deixava el partit sentenciat quan encara faltaven 5 minuts pel final. El mar de punts es convertia en l’oceà Pacífic i la cara del president, Marc Gasol, assegut a la llotja, denotava l’amargor de la situació. La botzina final constatava el mal paper del Girona, que tot i tenir encara el partit de divendres contra el Barça, pràcticament diu adéu a la Lliga Catalana a les primeres de canvi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)