ACB

Sito no veu el festival

Bàsquet. ACB. La Penya passa per sobre del Múrcia (91-76) amb Robertson i Tomic espectaculars; Sito, expulsat

Llançats. Després del cop d’autoritat contra el Hapoel Tel-Aviv, un dels favorits a l’Eurocopa –tot i haver tingut només 48 hores de descans venint de la Xina–, ahir els verd-i-negres ho van brodar. El Joventut, amb 7/13 triples, va superar un rival directíssim per a la copa (91-76) gràcies sobretot a l’exhibició ofensiva de Robertson (25 punts amb dos triples en el darrer segon de possessió i de quart i 28 de valoració), Tomic (16 punts, 5 rebots i 24 de valoració) sent amo i senyor de la pintura contra un rival amb potencial interior amb Birgander, Todorovic, Radovic i Diagné. Sito va forçar una tècnica en el primer temps però en la segona part va explotar i li’n van assenyalar una altra que li suposaria l’exclusió amb 59-54. Els verd-i-negres, però, ja estaven dominant amb autoritat des del salt inicial agafant deu punts de renda que van mantenir quasi sempre i quan es va acostar el Múrcia els de Miret van reaccionar. Gran paper de Dotson –Van der Vuurst no va jugar– i protagonisme per a Vives (22 minuts). Hi va haver 5.137 espectadors amb públic entregat.

El Palau, amb Busquets

El vallesà Pep Busquets va aprofitar la lesió de Hanga al turmell –avui li faran proves– per tenir minuts amb ovació del públic quan va sortir i quan va anar a la banqueta després de fer un bon partit. Ribas, amb l’assistència que va donar, va arribar a les 500 i ja és el quart millor passador de la història del club superant Carles Marco.

Tenim molta feina per fer, però hem estat intensos i ara toca afrontar quatre partits seguits a fora