Eurocopa

Kunaiyi-Akpanah, amenaça imminent

La pivot del Campobasso, el rival de l’Spar Girona demà a Fontajau (20 h) en l’estrena a casa del desè curs del l’Uni al Vell Continent, és l’MVP de les dues últimes edicions de l’A1, una especialista en el rebot i abans-d’ahir va ser la segona e va fer una esmaixada a Itàlia

Anar per la vida sense Natasha Mack, la garantia en el rebot en la plantilla confeccionada per al primer curs de Roberto Íñiguez des de l’estiu a Girona, es pot convertir en un mal menor per a l’Spar Girona amb la vista posada al calendari. La fase de grups de l’Eurocopa és accessible i en la lliga, dels equips amb aspiracions, el Jairis ve a Fontajau d’aquí a un mes després de l’aturada FIBA, quan l’equip haurà visitat el Saragossa just abans del parèntesi. Contra el València a fora el 14 de desembre i l’Avenida a casa el 4 de gener són els altres dies en què, segur, es magnificarà l’absència de Mack. Ara, l’amenaça imminent és Pallas Kunaiyi-Akpanah (1,88m, 1997), demà en l’estrena a casa de la desena temporada europea. I més després de l’esmaixada que va fer diumenge en el triomf del Campobasso per 75-53 contra l’Alpo veronès.

La internacional nigeriana, que va disputar els Jocs de París, és la segona que enfonsa la pilota a l’anella en el campionat italià i, curiosament, en la mateixa cistella que Awak Kuier, el 30 de març de l’any passat en un partit de copa. El rival de l’Spar Girona demà a Fontajau (20 h) lidera la lliga amb 3-0 i va guanyar el Pécs a Hongria la setmana passada per 72-65 amb 14 punts i 9 rebots (22 de valoració).

Kunaiyi-Akpanah ja va ser la millor en captures (15,7) i la segona en valoració de la lliga italiana (21,2) la temporada 2020/21, la primera que va jugar a Europa i prèvia a l’eclosió de Kennedy Burke amb el Sàsser, que li obria les portes de Fontajau. Quan la californiana dominava la pintura a Itàlia, Kunaiyi-Akpanah va jugar a Bèlgica amb el Namur i va guanyar la lliga sent la segona rebotejadora en el campionat estatal (12,1) i en l’Eurocopa (13,3). Fa tres anys la nigeriana tornava a l’A1 havent guanyat l’or a l’Afrobasket i, primer al Faenza en la seva segona temporada –12,1 punts, 14,3 rebots i 21,9 de valoració la primera i 15,4 16,8 i 29,9 fa dos cursos–, i després amb el Campobasso (11,5 12,1 i 21,3) va ser l’MVP de la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)