Eurocopa

La primera flama

L’Spar Girona ha de mastegar sorra per guanyar en l’estrena continental a casa i, després d’un 0-15 en el segon quart, capgira el partit i l’enllesteix amb 4 triples seguits (72-62)

Spar Girona 74 Campobasso 66

SPAR GIRONA:Lundquist (8), Guerrero (2), Touré (8), Hristova (18), Bibby (21) –cinc inicial–; Jakubcova (9), Canella (3), Ygueravide (5) i Caldwell. 16/35 de 2, 10/25 triples (3 Hristova i Bibby, 2 Touré i 1 Jakubcova i Ygueravide), 12/14 tirs lliures, 35 rebots (9 Bibby), 17 assistències (5 Lundquist) i 82 de valoració (25 Bibby)..LA MOLISANA CAMPOBASSO:Ziemborska (3), Kunaiyi-Akpanah (17), Scalia (6), Madera (9), Morrison (17) –cinc inicial–; Kacerik (8), Trimboli (6), Meldere i Cerè. 17/40 de 2, 6/25 triples (2 Scalia i Kacerik i 1 Morrison i Trimboli). 14/19 tirs lliures. 42 rebots (16 Kunaiyi-Akpanah), 13 assistències (3 Kacerik i Trimboli) i 65 de valoració (22 Kunaiyi-Akpanah).PARCIALS:21-16, 9-29 (30-35), 24-18 (54-53) i 20-13 (74-66).

Les 7 jugadores de l’Spar Girona que ahir van disputar el seu primer partit d’Eurocopa a Fontajau amb l’Uni ja saben de què va, això que anomenem nits europees. És aquella energia col·lectiva que encén la flama del pavelló, amb una grada militant, quan s’enllacen accions de mèrit i gràcies a la inestimable –i fins i tot imprescindible– col·laboració dels àrbitres i d’alguna jugadora visitant, que en el cas d’ahir va ser Pallas Kunaiyi-Akpanah. És una força de la naturalesa en la posició en què més fluix va el conjunt gironí, per l’absència de Mack si es passa per alt el baix rendiment de l’altra WNBA, Maya Caldwell: 0/3 tirs i -2 de valoració en 14:45, la que juga menys per a les grogues. Els 4 triples locals a l’últim quart (4/8) van ser seguits i Bibby completava l’11-0 que enllestia el marcador a 3:23 (74-62).

Touré a 3:08 (16-10) lligava un primer 7-0, amb les visitants manant sota els cèrcols (9-6 rebots al cercle local) i anotant després d’ofensiu o de tir lliure. Sense poder córrer, l’atac estàtic de l’Uni era matusser i gairebé sempre acabant amb accions forçades al límit de la possessió. Els triples de Scalia i Kacerik (26-33), quan Morrison havia guanyat la partida a Caldwell i Kunaiyi-Akpanah feia el que volia van provocar un 0-15 amb la internacional nigeriana fallant l’addicional: 26-35 amb 3-1 faltes i 15-23 rebots (9 ofensius verd-i-negres).

Kunaiyi-Akpanah i Morrison recuperaven el màxim avantatge (30-39) i seria Jakubcova amb els seus 9 punts al tercer quart la que empatava a 39 amb triple frontal i Bibby la que recuperava la iniciativa: 42-41, parcial de 14-2. Els tirs lliures afegien tensió a la recta final del partit, que començaria a encarrilar Lundquist amb tres cistelles seguides a l’inici de l’últim quart (60-55), tot i que serien els triples de Hristova (60-55 i 69-62), amb el de Bibby entremig (66-62), els que desencallarien el duel. Touré arribava a la barrera psicològica amb el quart de l’Uni a l’últim quart i l’australiana establia el màxim avantatge (74-62, 11-0), però una falta que li van fer a ella la van assenyalar en atac i dues pèrdues seguides van impedir mantenir la progressió per acabar amb un average amb amb cara i ulls.

Ens hi hem de fer totes. La segona meitat ha estat molt bona i a l’últim quart hem pogut jugar en transició
Borislava Hristova
Era molt important en el primer partit europeu mostrar la nostra fortalesa. L’ambient és elèctric i volíem guanyar per l’afició
1
rebot
menys que el rival de l’Uni en la segona meitat (17-18). En la primera, el balanç era 18-24 (14-10 a la cistella gironina).
14
minuts
i 45 segons juga Caldwell, que no anota i valora -2. Canella, també reserva, 3 i 4 en 15:12.
25
punts
en el més-menys de Jakubcova, 12 al tercer quart quan va anotar 9 punts i va fer 13 de valoració en 8 minuts.
234
punts
en encaixats per l’Erevan en els seus dos partits a Europa, 112 de l’Uni i 122 ahir a Pecs.

Darrera actualització: 16-10-2024 20:45:03

Íñiguez: “El partit ha canviat quan hem pogut córrer”

B.S.

“Ho hem de fer juntes i és un grup difícil, hauríem pogut treure un millor ‘average’.” Aquesta és la conclusió de Roberto Íñiguez després de superar un rival que, com recordava el tècnic, “no havia perdut cap partit, i et castiga cada error que fa i tenen una interior que a nosaltres ara mateix ens fa mal” “En la segona hem fet el que els he demanat, a vegades els esbronco perquè creus que és el que toca, però avui es podia guanyar o perdre però fent-ho amb esperit”, valorava el tècnic, que destacava: “Si l’equip s’ho deixa tot no hi haurà retrets i les jugadores han d’entendre que l’esforç, l’energia i el focus l’han de posar elles i ho hem de millorar.” “El partit ha canviat quan hem pogut córrer”, assenyalava, abans de reivindicar el partit de Marta Canella, a qui posa de model: “Juga 15 minuts i és decisiva. Ens dona coses molt importants i la felicito perquè les jugadores ho han d’entendre.” “Si aconsegueixo no perdre la concentració, millor, el públic ja fa la seva feina i no pots entrar en una guerra que no és la meva”, es limitava a dir, Íñiguez, de l’actuació arbitral, molt poc coherent sobretot en contactes i faltes en atac.