Eurocopa

Buscant la sisena victòria

Bàsquet. Eurocopa. L’Spar Girona vol prolongar la imbatibilitat europea visitant la pista del Pécs hongarès, on hi ha l’exjugadora de l’Uni Julia Reisingerova, en un partit que s’anticipa físic

Un inici de curs il·lusionant. L’Spar Girona encara no coneix la derrota i, després de segellar el tercer triomf consecutiu en la lliga el cap de setmana passat, aquesta tarda juga a Hongria (18 hores / Esport3) contra el Pécs amb l’objectiu de prolongar l’eufòria. L’equip hongarès, ubicat en una ciutat de 140.000 habitants a 200 quilòmetres de Budapest, arriba a la cita després d’aconseguir una treballada victòria contra un dels clàssics de la seva lliga, el Sopron. En la plantilla rival, figuren jugadores amb experiència, com la internacional Agnes Studer i la nord-americana Alexa Held, dos dels pals de paller d’aquest grup.

El partit esdevindrà també el retrobament amb una cara coneguda, la pivot Julia Reisingerova. La jugadora txeca va jugar a Girona tres temporades (2018/19 i 2020-22). Reisingerova és, a més a més, la màxima rebotejadora del conjunt dirigit per Zeljko Dokic. Per a les hongareses aquest duel serà fonamental. Després de perdre en l’estrena en l’Eurocopa en la visita a Campobasso (72-65), l’equip es va refer amb una contundent victòria (122-55) contra el Yerevan, però si vol tenir possibilitats d’escalar posicions en el grup L, haurà de convertir el Lauber Dezsö Sports Hall en un fortí que sigui inexpugnable. L’Uni, per contra, arriba a la cita com a primera de grup, amb dos triomfs sota el braç. En la jornada inaugural va atropellar el BC Yerevan Foxes armeni (57-112), el rival més feble del grup, i en el segon partit, la setmana passada a Fontajau, va signar una treballada victòria contra La Molisana Campobasso (74-66).

L’equip dirigit per Roberto Íñiguez ha començat el curs líder en la Lliga Femenina Endesa, juntament amb el València Basket i el Perfumerías Avenida. Una eufòria que es deu, en part, al rendiment de l’alera pivot australiana Chloe Bibby. L’aussie encapçala el rànquing de la lliga com a màxima anotadora, amb una mitjana de 24,3 punts per partit.

Un contratemps més

El taló d’Aquil·les de l’equip és el joc interior. A la baixa de la nord-americana Natasha Mack (cridada a ser una referent interior tot i que encara no ha trepitjat Girona perquè s’està recuperant d’una intervenció al genoll als Estats Units), cal afegir-hi la de Carol Guerrero, que no va disputar el darrer partit de lliga per una lesió a la cama i no ha viatjat amb l’equip a Hongria. Tampoc està disponible Ainhoa López, que continua amb la seva recuperació.

En la prèvia del duel contra el Pécs, el tècnic del Girona va anticipar que esperava un partit físic en una pista complexa. “Vaig entrenar dos anys a Hongria i conec bé l’entrenador [Zeljko Dokic]. Tenim clar que serà un partit molt difícil, és un equip que cedeix molt poc a casa”, reconeixia. Íñiguez hi afegia que l’equip hongarès s’ha reforçat molt bé i disposa de moltes jugadores capaces de fer una passa endavant més enllà de les titulars: “Hi ha molt nivell i és un bon equip. Juguen un bàsquet més ordenat en atac, diria que més sistematitzat, i utilitzen els espais molt bé”, finalitzava.

L’objectiu és clar: mantenir la imbatibilitat i aconseguir la sisena.

LES FRASES

Hi ha molt nivell i és un bon equip. Juguen un bàsquet sistematitzat, molt ordenat en atac, i utilitzen els espais molt bé
Tenim clar que serà un partit molt difícil, perquè és un equip que cedeix poc a casa
Roberto Íñiguez
Entrenador de l’Spar Girona

Basquet. Eurocopa Grup L

Pos. Equip P J G P PF PC
1 Spar Girona 4 2 2 0 186 123
2 Pecs 3 2 1 1 187 127
3 Campobasso 3 2 1 1 138 139
4 Erevan 2 2 0 2 112 234
  Eliminatòria de 16   Els 8 millors 3rs
Darrera actualització: 16-10-2024 20:45:03
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)