Lliga femenina

Anna Carbó

“El club es va fer gran”

“Érem superiors i després de tants anys era la primera vegada que ens hi vèiem. L’equip estava preparat per guanyar l’Avenida”

“Vaig voler aixecar la copa amb una bandera catalana. La senyera em feia il·lusió”

“No es podia deixar perdre l’ocasió i era Sant Jordi. Va ser una nit màgica”

Anna Carbó (1,73 m, 1988), la juga­dora que feia més temps que era en aquell equip, és ara ges­tora d’una enti­tat bancària a Bar­ce­lona. “És ine­vi­ta­ble som­riure, després de tants anys, quan recor­des aquell dia recor­des les emo­ci­ons, la feli­ci­tat i la unió de tot el club i sobre­tot de tota la ciu­tat que va anar al pavelló a donar-nos suport i un dia molt espe­cial. Després de 10 anys, només tinc records posi­tius”, con­fessa sobre aque­lla Diada: “Era la pri­mera vegada que omplíem Fon­ta­jau, nosal­tres. Hi havia cues per veure un equip femení. Per a mi va ser un punt d’inflexió per al club, que es va fer gran. Aquell dia i en aque­lla tem­po­rada.” “Gràcies a la vos­tra feina recordo por­ta­des i no només d’aquell dia. No era habi­tual com ara, que és més mediàtic, i en aquest aspecte també va ser molt impor­tant”, hi afe­geix sobre què va supo­sar aquell títol. De la final, recorda: “Allà vam gua­nyar i després de tant temps recordo els ner­vis i l’entu­si­asme perquè érem supe­ri­ors i després de tants anys era la pri­mera vegada que ens hi vèiem. L’equip estava for­mat i pre­pa­rat per gua­nyar l’Ave­nida. Würzburg estava ple i tot­hom en con­tra i de la manera que ens ana­ven entrant les cis­te­lles. Ja com vam cele­brar aque­lla victòria allà va ser espe­cial. I recordo la por­tada del dia següent, que surto cri­dant.” “El segon a Girona és que mira­ves la grada i no es veien ni les esca­les, tot­hom anava amb la samar­reta i la bufanda, aixe­ca­ves el puny i tot­hom t’aplau­dia... No es podia dei­xar per­dre l’ocasió i a més era Sant Jordi. Va ser una nit màgica.” El que sí que vaig voler fer i ho tenia molt clar és aixe­car la copa amb una ban­dera cata­lana. Si t’hi fixes duc la senyera engan­xada al pan­taló. La pri­mera copa del club i la senyera em feia il·lusió. Aixe­ca­ves la vista i estava ple de senye­res, que vul­guis o no a Sala­manca l’ambi­ent era dife­rent”, revela.

De bra­cet

“De la Caula sem­pre en tindré bones parau­les. Va ser la nos­tra entre­na­dora des dels pri­mers anys i va fer que el club pogués anar fent aquests pas­sos per pro­gres­sar. Va deci­dir la tem­po­rada abans empren­dre el camí pro­fes­si­o­nal, amb molt encert i molt bo, per cert, i va venir en Ramon [Jor­dana] i després, en Roberto [Íñiguez], però es podria dir que les pri­me­res pedres perquè s’omplís Fon­ta­jau”, reco­neix sobre la que va ser la seva entre­na­dora, menys un curs i mig, tot el seu temps en el club pel qual va fit­xar el 2008: “Vaig arri­bar a l’equip en la Lliga Feme­nina 2 i gua­nyar la lliga supo­sava ser el millor d’Espa­nya i entrar a for­mar part dels millors d’Europa amb l’Euro­lliga. Per a mi va ser l’evo­lució del club, i jo amb ell, molt impor­tant. Arri­bes a 2a divisió i aca­bes sent campió de lliga.” “Els ensenyàvem la manera de fer, els cos­tums d’aquí. I, quan veien que les coses, en el nos­tre petit nucli, fun­ci­o­na­ven, les estran­ge­res s’hi ana­ven ajun­tant i s’hi adap­ta­ven. Jael, Eva Bou, Èlia, la Noe, Iho... Fun­ci­o­nava i vam aca­bar fent un equipàs. Mai vaig sen­tir res dolent de Girona o de l’Uni”, con­fessa sobre la cata­la­ni­tat al ves­ti­dor. I el canvi de tècnic? “Quan va arri­bar Roberto, l’equip estava fet, rodava i fun­ci­o­nava. Ell hi va aca­bar d’ali­near qua­tre peces però amb en Ramon estàvem a dalt i vam fer un bon paper en la lliga i en la copa vam per­dre la semi­fi­nal amb el Con­quero en la pròrroga. En Ramon va for­mar l’equip i va ser aca­bar de defi­nir-lo i fer l’últim pas.”

Les dues cares de la moneda

“Ara vaig a Fon­ta­jau i, en veure els afi­ci­o­nats, o que s’omple als dos cos­tats amb gent que sem­pre hi va i n’és habi­tual... Quan vam començar, que estàvem a Lliga 2, ima­gina’t, era impen­sa­ble [riu]. El club ha fet un pas enda­vant, s’ha pro­fes­si­o­na­lit­zat i s’ha con­so­li­dat a la ciu­tat: fa molt goig veure quan vaig al pavelló com se’l segueix. I veure la meva samar­reta pen­jada és molt espe­cial”, des­taca mirant el pas­sat, que li tenia des­ti­nat un final amarg: “Tenia 27 anys i estava en el moment més maco de la meva car­rera. Veníem de ser cam­pi­o­nes de lliga i debutàvem en l’Euro­lliga. I ni m’ho espe­rava, va ser un cop molt dur anímica­ment i vaig haver de refer-me i seguir però jo em dedi­cava a jugar a bàsquet i que et diguin que no hi pots tor­nar... En recor­dar-ho em poso trista.” Aque­lla lesió va pre­ci­pi­tar el seu comiat: “Feia dues o tres set­ma­nes que ens entrenàvem i recordo fer-me la res­sonància el dia de la super­copa: se me’n va anar el genoll en un entre­na­ment i es va tren­car una cosa que no tenia solució. I segueix sense tenir-la encara avui. El tinc tren­cat i no puc jugar a bàsquet ni fer res d’impacte, se m’infla i encara noto els efec­tes d’aque­lla tren­ca­dissa. Va ser el dia abans de la super­copa i, quan la gent estava al dinar per pre­pa­rar-se, jo estava a la res­sonància. Em van dir que no tenia cartílag. Jo volia saber si l’encre­uat estava bé. Què m’importa si no tinc cartílag? Puc jugar? I no, no tenia solució i va aca­bar sent així.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)