Més bàsquet

BÀSQUET / EUROLLIGA

Cercant un futur millor

Bojan Bogdanovic va fitxar pel Madrid el 2005 amb 16 anys, però l'aventura no va reeixir; un altre cop a casa i amb minuts, ha fet eclosió en un Cibona ple de joves

16,2
PUNTS
per partit anota Bogdanovic en l'Eurolliga. A més, és el màxim anotador de la lliga adriàtica (21,4).

L'any 2005, a Lleó, un jove de 16 anys natural de Mostar (Bòsnia i Hercegovina) però amb passaport croat, va enlluernar en l'europeu sub-16 amb 21,9 punts i 4,2 rebots per partit. Aquella va ser la targeta de presentació de Bojan Bogdanovic, un aler alt, bon rebotejador i de gran capacitat anotadora, que va despertar l'interès dels poderosos del continent. Finalment, va ser el Madrid el que se'l va emportar del seu equip de procedència, el BC Zrinjski de Mostar, tot i que el va deixar com a cedit la temporada 2005/06. El va fitxar amb un contracte de cinc anys i va aterrar a Madrid a principi del curs 2006/07. El seu destí va ser el filial blanc, primer en la LEB-2 (7,1 punts i 2,9 rebots de mitjana en 25 partits) i l'any següent (2007/08) en la LEB Bronze (14,4 punts i 3,6 rebots en 30 partits). Aquell curs, això sí, va poder debutar en l'Eurolliga per mà de Joan Plaza, amb dos minuts contra el Roanne en partit de la fase regular.

La temporada següent (2008/09) va marxar cedit al Múrcia. Era la seva gran oportunitat i va debutar en l'ACB, l'11 d'octubre del 2008 a la pista de l'Estudiantes. El seu paper, però, va ser testimonial (4 partits i 18 minuts), fruit també d'alguns problemes físics, i al gener va tornar al Madrid. Van començar a planar els dubtes sobre la seva projecció i a l'estiu del 2009, quan va aterrar Ettore Messina, va tenir clar que l'aventura s'havia acabat. «Ell va dur els jugadors que ell preferia i quan em va arribar la invitació del Cibona va ser fàcil arribar a un acord.» Necessitava minuts, i a Zagreb, per fi, els ha trobat. L'any passat ja va jugar 23,1 minuts de mitjana en l'Eurolliga (8,1 punts, 2,9 rebots i 6,4 de valoració en 15 partits) i aquest curs, amb la marxa de bona part dels pals de paller de l'equip (Marko Tomas, Jamon Gordon o Luksa Andric) li ha arribat l'hora d'assumir el lideratge d'una plantilla farcida de joves, en què només Marin Rozic (ara lesionat) supera els 26 anys (la mitjana és de 22). Una inexperiència que es paga, cuer de grup en l'Eurolliga (0-5) i vuitè en la lliga adriàtica (4-4).

Bogdanovic (2m00, 21 anys) ha assumit el repte, i ha explotat per fi el seu potencial anotador, aprofitant l'absoluta confiança del tècnic Zdravko Radulovic, que li dóna 35 minuts de mitjana en l'Eurolliga. És el màxim artiller de la lliga adriàtica amb 21,4 punts per partit, i en la competició europea (16,2) és segon. Només li fa ombra un altre vell conegut, Igor Rakocevic, ara a l'Efes (18,4).

El Barça, al Palau, ja va tastar el potencial ofensiu del croat (28 punts) que, això sí, encara flaqueja defensivament. Els blaugrana, fins i tot, van estudiar l'opció de fitxar-lo fa uns dies arran de la lesió de Basile –el Cibona passa dificultats econòmiques–. Finalment, però, van triar Joe Ingles, que avui, fruit de les circumstàncies –sense Mickeal, Basile ni Navarro–, tindrà feina extra per desactivar l'ara estrella croata.


En el duel al Palau va fer 28 punts i amb la lesió de Basile el Barça va pensar a fitxar-lo

Pascual: «Estem tenint baixes constants i ho estem pagant»

Xavi Pascual és conscient que l'equip està en una situació complicada, arran de les dues derrotes i, sobretot, per les baixes, però té clar quin és el camí. «Si anem tots en la mateixa direcció, com així és, serà més fàcil canviar aquestes derrotes», va explicar el tècnic, que sent el suport de la directiva i del president, Sandro Rosell, que avui serà a Zagreb fent costat a l'equip. Des de l'inici de la lliga ACB que estem tenint baixes constants i ho estem pagant», argumenta Pascual, que, qüestionat ahir sobre la seva possible renovació, no es va voler pronunciar: «Ara mateix només estic centrat a retrobar el camí de la victòria.» Avui, contra el Cibona, toca reaccionar malgrat les absències, contra un equip croat «que juga millor a casa que a fora, i que té les últimes oportunitats d'enganxar-se a les places que donen la classificació». Un partit en què Joe Ingles –a la imatge xerrant amb el tècnic– i Roger Grimau seran els únics alers purs.

Pel seu cantó, el tècnic croat intentarà aprofitar les baixes blaugrana: «Tenen el mateix equip i continuen sent els grans favorits per tornar a guanyar l'Eurolliga, però sembla que no dominen com l'any passat», ha asseverat Zdravko Radulovic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)