Més bàsquet

Els Estats Units marquen territori amb exhibició

Internacional. Els nord-americans, físicament molt superiors, apallissen la selecció espanyola amb la fantasia d'Anthony (27 punts) i LeBron (25)

ESPANYA78


est. UNITS100


Els Estats Units són molt Estats Units. Han rebut crítiques per no ser un equip molt consistent com va succeir contra el Brasil i l'Argentina, però la realitat és que quan s'hi posen són imparables.

Físicament donen mil voltes a la selecció espanyola i a totes les altres i això no canviarà en els pròxims vint dies, perquè el físic, o es té o es treballa, i ja no queda marge. L'únic que queda als de Sergio Scariolo és tenir més consistència i no abaixar els braços, com van fer ahir. I sobretot per tenir possibilitats han de crear precipitacions als nord-americans, perquè quan van perdent, cadascú va a la seva. Tenen tanta qualitat individual que un sol pot aixecar els seus, però no se'ls pot donar confiança perquè així sí que són invencibles –com van demostrar en alguns moments amb accions de fantasia–. Mentre el pas dels minuts feia que uns anessin avall i perdent forces els altres, els de Mike Krzyzewski semblava que comencessin el matx. La igualtat es va mantenir 20 minuts després de molts minuts de domini espanyol amb Serge Ibaka demostrant per què ha estat finalista de l'NBA. 12 punts seguits seus al costat de Pau Gasol va posar en problemes els nord-americans. Però Carmelo i companyia van reaccionar (40-48 en el descans).

Després de la represa, però, tot va canviar, i comandats per Kevin Durant i LeBron James, que van agafar el timó, van fer que la diferència anés creixent sense fre fins als 20 punts. La mateixa diferència que van tenir els nord-americans contra l'Argentina, però aquest cop els EUA no va badar i no van deixar marge a la sorpresa. Impressionant l'exhibició de Carmelo Anthony, que es va sentir tocat pels déus en un matx impecable tant des de dins (5/7 de dos) com des de fora (5/8 triples) –ell i LeBron van ser designats els MVP–. Sergio Scariolo també va aprofitar alguns minuts per situar els seus en defensa zonal i fer algunes proves. Evidentment, segur que té alguna sorpresa preparada. Ahir no era el dia. Ja hi haurà temps.

ESPANYA: Calderón (4), Navarro (11), Rudy (8), Ibaka (16) i Gasol (19) –cinc–; Felipe (7), Claver (7), San Emeterio (2), Llull (1) i Sada (3). 23/33 de 2, 5/19 triples (2 Navarro), 17/30 tirs lliures, 28 rebots (5 Gasol) i 18 assistències (8 Calderón). ESTATS UNITS: Paul (5), Kobe (6), Durant (13), LeBron (25) i Chandler (2) –cinc–; Westbrook (9), Williams (4), Iguodala, Love (2), Harden (7), Davis i Anthony (27). 25/47 de 2, 13/23 triples (5 Anthony), 11/16 tirs lliures, 36 rebots (9 Love) i 18 assistències (8 LeBron). PARCIALS: 23-21, 17-27 (40-48); 20-26 (60-74) i 18-26 (78-100)
12
assistències
són les que van repartir en el segon quart els EUA, quan van agafar el control (17-27).

Marc Gasol fa tot l'escalfament amb normalitat

Marc Gasol va fer ahir un pas endavant en la seva cursa per recuperar-se absolutament de les molèsties que té en una espatlla. El petit dels germans Gasol ja va fer tota la sessió d'escalfament amb els seus companys. Amb normalitat. Fins i tot durant els minuts previs a la roda, va estar fent llançaments des de la mitja distància i en cap cas se li va notar que patís o que tingués dolor. Els jugadors nord-americans es van preocupar per la seva situació parlant amb ell. No cal oblidar que si en algun lloc és més dèbil els Estats Units
és a la zona, i en l'NBA coneixen perfectament com les gasta Marc Gasol. Una vegada, però, va sonar el xiulet inicial, el pivot de Sant Boi es va asseure en l'última cadira de la banqueta i en cap moment va fer la sensació que estigués preparat per jugar algun segon. Sergio Scariolo no el va voler forçar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)