Espanyol

L'Espanyol, de visita al psicòleg

La fatalitat torna a trucar a la porta. La manera de perdre contra el Celta aviva l'espiral d'infortuni de l'entitat

El treball psicològic de Sánchez Flores serà clau per encarar el partit de diumenge contra el Vila-real

L'Espanyol està en una situació complicada. Quique Sánchez Flores ja advertia off de record a la directiva que aquest inici de temporada seria costerut. No ho va fer ahir sinó just abans de començar la temporada i després de signar una fase de preparació immaculada. Ara només queda esbrinar si l'actual situació de cert bloqueig psicològic dels seus futbolistes era previsible o si li ha vingut de nou. Quique Sánchez Flores ja va diagnosticar que el problema dels seus deixebles era “mental” i ho va tornar a repetir després de la desfeta contra el Celta. L'Espanyol té l'ànima tocada però la ganivetada rebuda contra el Celta encara va eixamplar aquesta espiral d'infortuni. Dos nous gols en el temps de descompte van tornar a revifar els mals sempiterns d'un equip que vol, desitja i necessita alimentar la seva il·lusió. L'entrada de Chen Yansheng havia de ser el detonant per canviar la dinàmica negativa del club, però els primers passos encara sonen a passat. Les situacions encara fan massa pudor de naftalina. Tot això s'ha de combinar amb la posada en marxa del mètode Quique Sánchez Flores. El tècnic encara no ha trobat la tecla i els automatismes encara són molt verds. L'equip no està madur i segueix caminant de quatre grapes conscient de les seves debilitats defensives i, de retruc, ha vist que aixecar-se de manera bípeda és ara una opció que no es té en compte. Un problema que també serveix de punt d'ancoratge per mostrar la seva qualitat ofensiva. Però els problemes no s'acaben aquí. L'Espanyol és un equip tendre, massa tou a tots els nivells, i el pitjor és quan les pors toquen el cervell. El partit contra el Celta va ser una autèntica regressió. El mur de certitud que començava a bastir el tècnic madrileny es va desfer a plom. “És difícil explicar la situació i el que ens passa pel cap, i més després de veure com es va desenvolupar el partit del Celta. Estàvem bé i ens han fet un gol més en el temps afegit. És un cop dur però hem d'aixecar el cap”, apuntava Gerard Moreno, que s'abstreia de la fatalitat per buscar punts de referència dins del grup. “Hem de treballar, no podem dir res més. No serveix de res parlar. Hem de corregir la situació i és a les nostres mans.” Malgrat tot, el partit del Vila-real no sembla ser l'escenari més idoni. “És un rival difícil però mirarem de guanyar.”

Diego López apel·lava a la veterania. “Era un partit que teníem a la mà i per ocasions el podíem haver guanyat, però els partits duren més de noranta minuts i hem d'estar alerta fins al final. Hem de seguir treballant i millorant les prestacions. L'equip s'aixecarà segur.” El porter gallec evitava caure en conceptes negatius. “Fatalitat? Els dos gols en el temps de descompte fan mal, però estic segur que canviarà. Hi ha equip i un grup humà molt bo per fer-ho. Entre tots ho tirarem endavant i farem que aquests detalls negatius es converteixin en positius. Cal una mentalitat positiva per capgirar-ho. El futbol, a vegades, és molt injust, però passarà que en 38 jornades guanyarem partits que no mereixerem”, i era conscient que el partit contra el Vila-real, el seu exequip, serà una bona revàlida. “És un partit difícil amb un equip que juga molt bé a futbol i una gran plantilla. Serà complicat.”

Víctor Sánchez feia un diagnostic fred de la situació. “És molt dur perdre així, però s'ha de demanar més a l'equip”, i més davant una situació que ha col·locat l'Espanyol en zona de descens. Una situació que encara ajuda més a encendre els llums d'alerta i el nerviosisme de l'entorn. “A ningú li agrada estar en descens però ara és el que ens mereixem. Hi ha equips que han estat millors que nosaltres”, explicava el rubinenc, que no podia amagar el mal que va fer la manera de perdre contra el Celta. “Fa molt de temps que estic en això, però hi ha derrotes que fan mal i la de Celta és una d'aquestes; no ens queda més remei que aixecar-nos, seguir i pensar que l'equip fa coses bones, hem d'incidir.”

Per acabar, el migcampista es mostrava més clar davant el repte de guanyar el Vila-real. “Estem fotuts i en una situació complicada fins que arribi el partit del Vila-real. Hem de sortir a mort, segur que si guanyem aquest partit ens canviarà una mica la cara i ens oblidarem d'aquesta derrota; ara, aquests punts no tornen.”

VÍCTOR SÁNCHEZ

“No ens queda més remei que aixecar-nos, cal pensar que l'equip fa coses bones”

DIEGO LÓPEZ

“Entre tots ho tirarem endavant i farem que els detalls negatius es tornin positius”
“És un cop molt dur però hem d'aixecar el cap, tot és a les nostres mans”

“No pensem que ens puguin fer un gol en el noranta”

La fatalitat dels últims minuts ha tocat de mort l'Espanyol en aquest inici de lliga. Els dos gols encaixats contra el Celta diumenge són la constatació d'una dinàmica perillosa. Al Sánchez Pizjuán, en la primera jornada, el Sevilla va empatar en el temps afegit abans del descans. Contra el Madrid la història es va repetir amb el gol de James en el 47' i davant del Màlaga es va cedir un empat en l'últim minut. “No pensem que ens puguin fer un gol quan estem a la gespa”, explica Víctor Sánchez. “Jo en el minut 80 o 90 no penso que ens guanyaran sinó que podem marcar nosaltres. És més, vaig parlar amb el tècnic i li vaig dir: «Aquest partit el guanyarem, estem bé i amb bones sensacions.» Al final ens torna a passar i hem de fer alguna cosa, el que sigui, però hem de reaccionar perquè no torni a passar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)