Espanyol

El fitxatge del confinament

Espanyol. Oier és l’única incorporació del mercat d’hivern que no ha disputat cap minut. Si la lliga es reprèn li tocarà jugar per l’expulsió de Diego López en l’últim duel a Pamplona

Oier Olazábal va tancar el pòquer d’incorporacions de l’Espanyol aquest hivern. El porter va arribar procedent del Llevant a canvi d’un milió d’euros, va signar contracte fins al juny del 2022 amb opció d’un any més si es compleixen certes clàusules de partits jugats. Era el colofó a un mercat frenètic dels blanc-i-blaus amb Raúl de Tomás, Embarba i Cabrera. Una despesa total que superava els 40 milions d’euros en total amb un objectiu clar i diàfan: assolir la permanència a primera divisió.

Fins ara tots els fitxatges del mercat d’hivern han tingut la seva quota de protagonisme. De fet, tots tres han estat protagonistes. Raúl de Tomás ha estat la revelació d’inici d’any convertint-se en un dels golejadors de moda del futbol espanyol. Cabrera s’ha fet amo de la defensa a l’eix central i Embarba ha anat agafant protagonisme com a soci de referència d’RDT, amb qui ja havia jugat al Rayo Vallecano. Només Oier Olazábal ha vist tota l’escena des de la distància. El porter no ha entrat en cap llista de convocats. La raó de les seves reiterades absències va ser una inoportuna lesió en els primers entrenaments amb l’Espanyol. Un contratemps que el va impossibilitar entrar en les convocatòries. Andrés Prieto, durant gran part de la temporada a l’ombra de Diego López, va continuar anant a les llistes i completant la nòmina de jugadors a la banqueta.

Ara la situació pot canviar de manera diametralment diferent per al porter basc de 30 anys, que ja té l’alta mèdica i podrà retornar amb normalitat un cop s’aixequi el confinament. Oier va arribar a l’Espanyol per incrementar la competència sota pals de l’Espanyol i podria debutar en cas que es reprengui la lliga. Cal tenir present que Diego López va ser expulsat contra l’Osasuna a El Sadar en el darrera partit abans de l’aturada de lliga pel coronavirus. Així, doncs, Oier, si es recupera i fa una bona pretemporada, està cridat a vestir-se de curt i posar-se els guants contra l’Alavés. Tot un repte per al porter, que així estrenarà la cinquena porteria professional de la seva carrera futbolística. Oier va debutara primera amb el Barça en un partit contra el Mallorca (2008/09). El guipuscoà va ser el tercer porter de la plantilla blaugrana fins a la temporada 2014/15 quan va signar pel Granada, on va estar dos cursos. Posteriorment va recalar a la Real Sociedad abans de tornar al conjunt andalús. De nou, canvi d’escenari per fer el salt al Llevant (16/17), on ha jugat les últimes tres temporades i mitja, però l’eclosió i el gran moment de forma d’Aitor Fernández li ha barrat el pas a l’onze. Ara el seu repte és tornar a ser protagonista i la primera oportunitat li arribarà després del confinament. Encara té temps per mentalitzar-se.

ALTA MÈDICA

Ha superat la lesió que li ha impedit debutar amb la samarreta blanc-i-blava

INCORPORACIÓ

Va arribar per apuntalar la porteria en cas d’una marxa o lesió de Diego

Pendents del futur de Diego López

L’Espanyol té un bon grapat de futbolistes que acaben contracte aquest 30 de juny. En total són deu aquests futbolistes que, a dia d’avui, i des del passat 1 de gener tenen potestat per negociar el seu futur amb un tercer equip. Un dels casos que hi ha sobre la taula és el de Diego López. El porter està vivint la seva quarta temporada com a blanc-i-blau. La primera va ser com a cedit pel Milan i després ha jugat tres temporades consecutives en propietat de l’Espanyol. El porter farà 39 anys aquest novembre i en els seus plans hi ha continuar en actiu, com a mínim una temporada més, i emular la figura de Buffon, un dels seus referents per constància i professionalitat. De fet, el gallec només té tres anys menys que l’italià, que és de la lleva del 1978.

En els anys a l’Espanyol, Diego López ha demostrat la seva professionalitat i s’ha convertit, sempre que no ha estat lesionat, en titular sota pals. Només Pau López li ha plantat cara en tots aquests quatre anys com a blanc-i-blau.

Ara Diego haurà de prendre una decisió. L’Espanyol apostaria per la seva continuïtat amb una rebaixa de sou del cinquanta per cent, si bé també caldrà veure si l’Espanyol continua a primera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)