Espanyol

Rufete: “Només tenim un pla: continuar a primera”

Espanyol. “Descens si no es juga? No hem de precipitar cap esdeveniment perquè pot haver-hi moltes sorpreses”, diu el directiu, que deixa clar que no callaran pel fet de ser últims

Francisco Joaquín Pérez Rufete és un home a qui li agrada tenir un perfil discret. És d’aquells que se sent còmode quan està a prop dels vestidors. Entenc com viu i de quina manera se sent un futbolista, és el seu habitat natural. Fa dotze anys era jugador de l’Espanyol i encara manté part d’aquella ànima de futbolista. “Els jugadors són persones i les persones, si tenen família i fan un joc de contacte, doncs és normal que estiguin preocupades, que tinguin por. És normal, és una persona. Cal entendre’ls i escoltar-los. Ara és quan més cal parlar al jugador com a persona i no com a futbolista”, reflexionava el director de futbol de l’Espanyol en una roda de premsa virtual amb els mitjans de comunicació.

L’Espanyol, com a club, ha passat gran part del confinament callat i sense una posició pública sobre el retorn. Una de les poques veus autoritzades del club que va sortir va ser el vicepresident, Carlos García Pont, que va concedir una entrevista a aquest diari. Des de llavors, poques aparicions i molt dolor intern. Unes ferides provocades pel coronavirus, que han afectat vuit jugadors. “Hi ha hagut problemes complexos i familiars greus d’algun jugador. Molts viatges a l’hospital”, lamentava Rufete, que agraïa el compromís de la plantilla per fer l’ERTO i allargar els vincles contractuals més enllà del 30 de juny. Tot i això, el director esportiu sap que la tornada a la competició serà difícil i complexa. “Hem de protegir els vuit jugadors. És un handicap. Una situació nova per a tots, i no sabem com serà el seu retorn per competir.”

Evitar el descens

A ningú se li escapa que la tornada de la lliga (si acaba passant) tindrà un escenari en què l’Espanyol està obligat a remuntar els sis punts de desavantatge que té per mantenir-se a primera. Aquesta situació ha propiciat que, des de la lliga, hagin filtrat missatges indirectes cap als equips que estan en zona de descens com algunes de les entitats que torpedinen el retorn de la competició. Rufete ha estat clar en aquesta qüestió: “Jo sempre vull competir, però per competir la salut és essencial i imprescindible. S’ha de competir sense que hi hagi risc per a la salut”, deia Rufete, que anava més enllà en les seves reflexions. “Descens administratiu? No hem de precipitar cap esdeveniment perquè pot haver-hi moltes sorpreses, i encara més en un entorn, com el d’ara, que pensem que controlem i no és així amb el virus que hi ha. Nosaltres ens estem preparant per tornar a competir” i reblava el clau: “És igual de lícit defensar la salut dels jugadors i voler competir. No callarem pel fet de ser últims”, deia un Rufete que lamentava no poder comptar amb l’afició: “Són imprescindibles”, però que avisava: “Si torna la competició, la gent veurà que anem al màxim i que ens hi juguem moltíssim. Només tenim un pla: continuar a primera.”

LA PLANTILLA

“Vuit jugadors han tingut el virus i no sabem com serà el seu retorn per competir”

LA POR DEL JUGADOR

“Els jugadors són persones abans que futbolistes, cal entendre’ls i escoltar-los”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)