Espanyol

Duel de primera

Espanyol. Vol reivindicar-se contra l’Osasuna i demostrar que té la solvència necessària per assolir els vuitens de final

Espanyol Osasuna

ESPANYOL:Oier; Óscar Gil, Lluís López, Cabrera, Dídac; Keidi Baré, Fran Mérida; Embarba, Vargas, Wu Lei; RDT.OSASUNA:Rubén; Roncaglia, Navas; Unai, Aridane; Javi Martínez, Brasanac, Torró; Iñigo Pérez; Brandon, Gallego.ÀRBITRE:Melero López.HORA:12 h. RCDE Stadium,TV: DAZN.

La copa s’ha convertit en un oasi per a l’Espanyol. Una aturada enmig de la lliga per continuar alimentant la seva confiança i competitivitat. L’entitat, des de l’estiu passat, busca un nou llenguatge per relacionar-se amb els aficionats però també alimentar l’ADN històric del club. Els dirigents volen aprofitar el pas enrere dels descens per fer dos passos endavant en el futur pròxim. Això implica alimentar l’esperit competitiu d’un equip que s’ha d’acostumar a guanyar sigui quin sigui el rival. Aquest canvi de forma ja s’ha experimentat en la lliga, on cou empatar un partit i fa mal perdre’l. És segona, sí, però és el nou codi que s’està instaurant per fugir del conformisme i apuntar cap a l’excel·lència. En certa manera, aquest és el mateix que va seguir el Sevilla quan va baixar l’any 2000. A partir d’allà el club andalús va començar a construir una entitat nova que s’ha anat fent gran a còpia d’exigència i bones vendes.

Sense pensar en la figura del conjunt andalús, l’Espanyol vol escriure el seu relat i acostar-lo a la seva dimensió històrica: és un dels grans del futbol estatal. El partit de copa d’aquesta nit s’emmarca en aquesta nova construcció del llenguatge del club. L’Espanyol està a segona però la seva ànima és de primera divisió. Intentarà passar a vuitens contra l’Osasuna. Un petit pas en aquesta necessària regeneració. “L’Osasuna, per la seva filosofia, entrenador i club que és, és un equip que competeix i ens posarà les coses molt difícils. És un equip que, si està ferit, no sabem si és millor o pitjor. Hi anem amb tota la il·lusió i l’ambició de passar l’eliminatòria”, avisava Vicente Moreno, conscient de la dificultat del partit de demà. En aquest sentit, el tècnic no volia explorar qui té més potencial per passar l’eliminatòria. “No hi ha una motivació especial per jugar contra un primera. Donem la màxima atenció a tots els partits. Ho posarem tot de la nostra part. Qui és el favorit? Per uns serem nosaltres per jugar a casa i, per d’altres, ells que juguen a primera. A mi el que m’importa és passar i així estaré satisfet”, reblava el tècnic de Massanassa, que farà una barreja en el seu onze titular amb titulars de la lliga amb futbolistes de la copa. “No estan tots en disposició de jugar perquè hi ha jugadors amb problemes. Pot haver-hi una barreja amb jugadors que han tingut més minuts en la copa i alguns de la lliga. Independentment, això no vol dir que no tinguem la màxima il·lusió.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)