Espanyol

El futbol és arlequinat i el gol, blanc-i-blau

2a divisió A. Partit equilibrat entre l'Espanyol i el Sabadell. Els locals han patit de valent per aconseguir el triomf gràcies a una diana de RDT. La victòria posa els de Moreno líders. Els vallesans trenquen una ratxa de 9 jornades sense perdre

Espanyol 1 Sabadell 0

ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, David López, Cabrera, Pedrosa; Keidi Bare, Darder (Dimata, 69’), Melamed (Mérida, 62’), Embarba (Vadillo, 69’); Puado, Raúl de Tomás (Pol Lozano, 90’).SABADELL:Mackay; Óscar Rubio, Juan Ibiza (Jaime, 68’), Grego Sierra; Víctor García, Undabarrena (Ángel, 79’), Boniquet (Cuevas, 64’), Ozkoidi (Pierre, 64’); Juan Hernández (Edgar, 79’), Stoichkov; Gorka Guruzeta.GOLS:1-0 (52’) RDT..ÀRBITRE:Ocón Arráiz. T.G.: Vadillo (76’); RDT (81’); Pedrosa (85’).

L’Espanyol i el Sabadell han protagonitzat un partit molt equilibrat que s’ha decantat a favor del conjunt local gràcies a un gol de córner de Raúl De Tomás. Victòria important pels blanc-i-blaus que es col·loquen líders provisionals amb 52 punts a l’espera del partit entre el Mallorca i Almeria de demà a Son Moix. El Sabadell veu com la seva ratxa de nou jornades sense perdre toca a la seva fi, però les sensacions deixades pel conjunt d’Antonio Hidalgo són d’un nivell admirable per l’entitat del rival i el pressupost dels vallesans. I és que el Sabadell ha posat el futbol i l’Espanyol el gol. El conjunt arlequinat ha ofert moments de bon futbol. Sense veure la classificació hauria semblat que l’equip que lluita per l’ascens són els vallesans i no els blanc-i-blaus. L’Espanyol s’ha mostrat impassible davant el domini territorial dels visitants. Ha estat confós l’Espanyol durant molts minuts amb un equip que li ha tret la pilota i ha gaudit d’una magnífica ocasió. Assistència de Juan Hernández i remat, al primer pal, de Guruceta. Gol anul·lat per fora de joc. Era el primer avís del Sabadell que ha tingut la pilota, però no tenia profunditat. És l’assignatura pendent dels sabadellencs que, amb més gols, estarien en una situació més còmoda a la taula. Però l’Espanyol té gol. Té aquell bé preuat que fa la diferència. I sense fer res ha gaudit de les millors ocasions durant la primera part. Primer, en una centrada enverinada de Darder i Mackay ha posat una mà providencial. Cabrera ha enviat una pilota al pal rematant de cap un córner d’Embarba. Puado ha acaronat el primer amb un xut des del balcó de l’àrea, però un defensa ha desviat el seu xut.

L’Espanyol ha demostrat la seva jerarquia en una jugada d’estratègia. Embarba ha tret el córner i RDT ha rematat de cap, tot sol, dins de l’àrea petita per avançar els locals. Primer gol de l’Espanyol de córner d’aquesta temporada. El primer avís de Cabrera ha acabat al pal, però, en la segona ocasió, el punta madrileny no ha fallat. L’errada defensiva penalitza molt al Sabadell que ha fet, fins al gol, un partit molt seriós, però s’ha perdut en una de les assignatures pendents de la temporada: les jugades d’estratègia defensives. El pitxitxi madrileny suma tres gols en els últims quatre partits. És el 15è gol del davanter aquesta temporada. Un futbolista decisiu i en sincronia amb l’Espanyol. Fins aquell moment , el golejador no havia aparegut en el partit, però ho ha fet de manera majestuosa. La qualitat individual de l’Espanyol ha fet la diferència.

El Sabadell no s’ha rendit i, en la següent jugada, el Sabadell treia el geni. Gran jugada d’Stòitxkov i Guruceta ha culminat l’acció amb un potent xut que ha obligat Diego López a fer una gran aturada per evitar el gol de l’empat. El partit ha estat obert fins al final per l’estretor del marcador. Stòitxkov ha tingut l’empat, però la seva rematada de cap ha estat massa tova. La rèplica ha estat per Vadillo que ha tingut una bona ocasió que ha anat arran del pal. Mackay ha evitat el gol de Dimata guanyant-li la partida al belga. El Sabadell ho ha intentat des del final amb un futbol valent i amb un Pierre molt incisiu per banda. Ha patit de valent l’Espanyol per sumar una victòria per la mínima. El mateix marcador que a l’anada a la Nova Creu Alta. Una victòria important per seguir alimentant les seves opcions d’ascens. Tot i això, el Sabadell ha competit a un alt nivell i seguint amb aquesta dinàmica i valentia té prou arguments per mantenir-se a segona malgrat veure com la seva ratxa de nou jornades consecutives toca a la seva fi. Però el Sabadell ha dignificat el futbol i no s’ha merescut marxar del RCDE Stadium amb les butxaques buides.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)