Espanyol

La clarividència d’RDT

Espanyol. Ha sepultat el debat sobre la seva presència en l’onze titular amb dos doblets en els últims dos partits i ja suma 20 gols en la lliga

Raúl de Tomás va caure de l’onze titular contra el Logroñés per lesió i no va jugar com a titular contra el Castelló. Els blanc-i-blaus van guanyar amb contundència tots dos partits, amb golejades. El bon futbol desplegat a còpia d’un joc coral va obrir el debat sobre la idoneïtat de prescindir del concurs del davanter madrileny. “Raúl ens dona moltíssim i si som on som és gràcies a ell”, assenyalava Vicente Moreno quan se li va preguntar pel rol del golejador.

El simple dubte del rendiment d’RDT sona com una heretgia i el punta s’ha encarregat de trencar una dicotomia sense fonaments en els dos últims partits amb dos gols contra el Fuenlabrada (4-0) i un altre doblet en l’últim partit contra l’Albacete (0-3). Una ratxa golejadora que l’ha portat a assolir els 20 gols en la lliga. Una xifra important i que podrà incrementar en els nou partits de lliga que queden. “Lluitaré pel pitxitxi, soc ambiciós, però el més important és aconseguir l’ascens”, deia RDT després del duel contra l’Albacete. El madrileny només és a un gol del davanter de l’Sporting de Gijón Uros Djurdjevic. “La meva actitud sempre és i serà bona”, assenyalava el golejador blanc-i-blau, conscient de tot el que es mou entorn de la seva figura. Però RDT és un futbolista únic, peculiar i visceral a vegades, però que ha trobat un ecosistema per créixer a l’Espanyol, amb qui té contracte fins al 2026. És un dels millors actius del club, que va pagar 22 milions d’euros pels seus serveis el gener del 2020. Ara el futbolista té en el punt de mira signar la seva temporada més prolífica. El sostre són els 24 gols que va marcar amb el Rayo Vallecano (2017/18), que no li van servir per ser el màxim golejador d’aquella temporada. Ara busca el triplet: ascens, rècord personal i pitxitxi de la lliga. RDT, un jugador essencial i indiscutible.

Darrere de Juncosa i Rafa Marañón

Raúl de Tomás és un futbolista a qui li agraden els reptes i en té un de gran: convertir-se en el futbolista de l’Espanyol que més gols ha marcat en una lliga. Ara mateix aquest privilegi està en mans de José Juncosa (1942/43) i Rafa Marañón (1976/77), que van marcar 22 gols en el campionat. El madrileny té a l’abast trencar aquest sostre i entrar a l’Olimp amb tres gols més. De fet, ara mateix ja ha deixat enrere Tamudo (2003/04), amb 19 gols, i Cayetano Ré, el màxim golejador a segona amb 17 gols (1969/70).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)