Espanyol

La redempció de RDT

Figura nuclear. El pitxitxi blanc-i-blau espera refer-se del Panenka fallat contra el Leganés i ja esmola les eines per recuperar el terreny perdut en el duel decisiu contra l’Almeria de dilluns

L’Espanyol manava en el marcador contra el Leganés gràcies a un gol de Darder en el minut 1. Raúl de Tomás tenia la sentència als seus peus i es va plantar davant d’Asier Riesgo. El madrileny va agafar una distància prudencial amb la pilota de cinc metres per agafar embranzida. Un fet inusual en ell a l’hora d’executar una pena màxima. Era una manera de convidar el porter basc a un xut potent i sec. RDT va accelerar i, en el moment d’impactar la pilota, va fer un Panenka. Una deliciosa vaselina que va impactar al travesser amb Riesgo estirat a terra. Havia enganyat el porter, però la precisió de l’acció el va privar del gol. Segon penal consecutiu fallat pel madrileny, que volia redimir-se del que va fallar a Albacete. Llavors, al Carlos Belmonte, va tenir la fortuna de marcar en un refús i rectificar el seu error. Però RDT negava amb el cap sobre la gespa manxega com qui renega del fet que un futbolista del seu nivell no pot cometre aquestes errades, malgrat acabar el partit en terres manxegues amb un doblet.

La tristor (o millor dit, l’empipada) va ser pitjor contra el Leganés, en què tenia entre cella i cella donar caça a Uros Djurdjevic, davanter de l’Sporting, amb un gol més com a màxim golejador de la categoria. Volia treure’s la mala maror amb un penal estil Panenka, però va sortir recargolant-se a la banqueta quan Vicente Moreno el va canviar en els últims minuts. El tècnic, conscient de com l’orgull del seu futbolista estava tocat, el va abraçar després del partit com un pare ho fa amb el seu fill. Una imatge que diu molt de la gestió de Vicente Moreno amb el seu pura sang. Una manera de motivar-lo amb vista al futur, però res ajudarà més RDT que fer gols a Almeria. I el futbolista ja esmola l’eina per redimir-se per l’acció fallada contra el Leganés. Una redempció personal perquè ell és el seu major crític. Destil·la l’obsessió d’aquells jugadors genials, però també té la coïssor encara rogenca al seu cap. RDT fa tota la setmana que està esmolant les eines per recuperar el temps perdut i quin millor escenari que en un dels grans partits que es pot veure a segona: el líder contra el tercer. Un duel decisiu que, en cas de triomf, seria la catapulta final per assegurar l’ascens, malgrat les reserves del vestidor per frenar l’eufòria. RDT és un amant de les grans cites i aquesta podria ser la cirereta a un dels duels del curs. A més a més, té un doble repte personal: superar el seu sostre golejador en una temporada, que és de 24 dianes amb el Rayo, i després acabar com a pitxitxi de la categoria, un guardó que mai ha aconseguit.

El davanter madrileny busca la redempció personal; però, més enllà, vol deixar una empremta inesborrable en l’èxit de l’ascens, on ha estat i és un dels grans protagonistes, sense cap mena de dubte. I, si hi ha un penal als Jocs del Mediterrani, RDT tornarà a posar la pilota als onze metres. L’interrogant és si el llançarà estil Panenka o s’atrevirà amb una altra art. Així és Raúl de Tomás, un futbolista especial, però amb un ego al servei de l’equip. El jugador està cuinant, des de fa dies, les ganes d’entregar una victòria als seus companys i al cos tècnic després d’una errada contra el Leganés, que, per poc, costa la victòria. I, qui ho sap, si tornar a abraçar-se amb Vicente Moreno dient-li: “Ara sí”, després dels 90 minuts a Almeria. La solució: dilluns.

ESTAT ANÍMIC

Destil·la obsessió, com els jugadors genials, i també coïssor pels dos penals errats

Pendents de David López

David López és un futbolista essencial per a Vicente Moreno. El tècnic de Massanassa té en el santcugatenc plena confiança, però encara no sap si hi podrà comptar de cara al partit de dilluns contra l’Almeria. El fet de jugar d’aquí a 72 hores li obre les portes de poder-hi ser, però des del club no volen prendre riscos tot i la importància del duel contra els andalusos, que podria certificar l’ascens virtual. El futbolista, segons va informar ‘La Grada’, es va fer en les últimes hores una ressonància magnètica en què s’ha revelat que no té cap trencament muscular. Tot i això, la zona està afectada i caldrà veure la seva evolució i quin grau de risc decideix prendre el preparador blanc-i-blau. La decisió final dependrà de l’evolució del jugador i, de retruc, de quines possibilitats hi ha de recaiguda si el futbolista juga infiltrat.

David López ha jugat fins ara 32 partits de titular i només s’ha perdut un partit de lliga. És el segon jugadors més utilitzat per Vicente Moreno amb un total de 2.657 minuts. Només Diego López, que ho ha jugat tot, supera el capità blanc-i-blau. Ara caldrà veure si arriba a la cita del dilluns als Jocs del Mediterrani. Una final on l’Espanyol pot lligar, de manera clara, l’ascens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)