Espanyol

Un pas més cap a primera

2a divisió A. L’Espanyol busca un altre triomf contra Las Palmas per acabar d’accelerar l’ascens. Vicente Moreno continua amb el seu discurs profilàctic enmig d’un entorn eufòric

L’Espanyol ha començat el compte enrere per celebrar l’ascens. Només queden set jornades i l’entorn només està pendent de quan podrà dir de manera rotunda que tornen a primera. L’ascens no és un fet, però la situació és immillorable per a un equip que ja té la zona de play-off a deu punts de distància amb només 21 punts en joc. El discurs d’eufòria dels aficionats contrasta amb la calma que es viu al vestidor. “Que la gent estigui contenta és bon senyal i vol dir que estem fent bé les coses. Però d’aquí que estigui aconseguit l’ascens queda un bon tros”, advertia Vicente Moreno, que continuava teixint un discurs prudent i pausat tot i veure, de manera clara, l’objectiu final. “Nosaltres hem d’estar amb els peus a terra i la puntuació que tenim ara no ens arriba i hem de guanyar Las Palmas. De portes endins no ens podem equivocar”, insistia el tècnic, que no es fia del rival. Un equip irregular però amb potencial. No cal oblidar que l’any 2021 es va començar amb una derrota a Gran Canària i ara els blanc-i-blaus no volen passar per aquest tràngol. La plantilla té molt clar que vol tancar l’ascens al més aviat possible i això implica sumar victòries i ampliar la magnífica ratxa de 12 jornades sense perdre.

Més enllà d’això, l’actualitat de l’Espanyol, quan l’ascens ja és a tocar, passa per temes menors. I la pregunta és qui llançarà els penals després de les tres errades consecutives de Raúl de Tomàs. “No ho sé. Nosaltres posem una llista i en l’ordre en què es tiren els penals i tot és obert”, deia Vicente Moreno sense donar cap pista d’un possible llançador. “Hi ha plena confiança en tots els jugadors, tenim qualitat i qui el tiri ho farà amb la màxima confiança”, resumia el tècnic blanc-i-blau, hermètic a l’hora de donar pistes i sense confirmar si ho tornarà a fer RDT.

Per la seva banda, Las Palmas arriba a l’RCDE Stadium amb ganes de donar la sorpresa i, de retruc, tancar la permanència a segona. Ara mateix, els canaris estan en terra de ningú. La distància entre els llocs de descens i el play-off és de deu punts. “Hem d’anar amb els ulls ben oberts contra l’Espanyol i rendir per sobre del 100%. Ells aprofiten qualsevol error, i nosaltres hem de fer un partit perfecte en un escenari fantàstic en el qual tots volen jugar per reivindicar-se”, assegurava Pepe Mel.

21 Partits guanyats 11

8 Partits empatats 13

6 Partits perduts 11

59 Gols a favor 40

23 Gols en contra 44

Cal fer un partit perfecte i en un escenari fantàstic on tots volen jugar per reivindicar-se
Pepe Mel
Entrenador de Las Palmas
Hem d’estar amb els peus a terra i la puntuació que tenim ara no ens arriba per a l’ascens
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE L’eSPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)