Espanyol

El trèvol de quatre fulles

Objectius. L’Espanyol té a la mà l’ascens i ara intentarà culminar el curs acabant com a campió, i amb rècord de puntuació, fent que Diego López assoleixi el Zamora i que RDT s’erigeixi en pitxitxi

L’ascens de l’Espanyol és un fet i ara només queda posar-li data. Els blanc-i-blaus tenen un marge de 12 punts respecte al tercer, l’Almeria, i seran equip de primera guanyant dos partits més, independentment del que facin els altres. Vist el full de ruta, l’objectiu de tornar a primera podria veure la llum a Saragossa el 9 de maig. Quedaran quatre jornades per acabar la lliga i els futbolistes de Vicente Moreno tenen un grapat d’objectius individuals per no abaixar el pistó i competir fins al final. Davant seu tenen un repte quàdruple. Un veritable trèvol de quatre fulles per fer del pas per segona divisió un record inoblidable i, de retruc, dignificar la professió i l’esport fins a final de curs.

Doble premi

El primer objectiu és doble, acabar amb el títol de campió de segona emulant l’equip de José Antonio Camacho dels anys noranta. Però la cosa no acaba pas aquí. L’Espanyol, si suma els 18 punts que queden en joc, acabaria el curs amb 92 punts. Una xifra que suposaria el rècord de puntuació de la categoria que té el Deportivo. El conjunt gallec es va enfilar fins als 91 punts en el curs 2011/12 que, fins ara, és la xifra més alta en tota la història de segona divisió. Els blanc-i-blaus tenen a l’abast fer-ho, però amb la dificultat que no poden fallar en cap dels sis partits que resten. Tot i això, l’Espanyol està en disposició de fer-ho. Ja encadena 13 jornades sense perdre i en les últimes set ha sumat sis victòries i un empat. De manera clara, els de Vicente Moreno estan en el millor moment de la temporada i els seus futbolistes se senten capaços de qualsevol cosa.

RDT busca el pitxitxi

El segon objectiu està enfocat a fer pitxitxi Raúl de Tomás. L’Espanyol ja té al sac la condició d’equip més golejador de la categoria. Suma 63 gols i el segon equip més realitzador és l’Almeria, que es queda amb 12 gols menys. El punta madrileny suma 20 gols i, tot i no haver marcat en les últimes tres jornades, només té a un gol de distància Uros Djurdjevic. El davanter de l’Sporting és el pitxitxi amb 21 gols, però tampoc ha vist porteria en les últimes tres jornades. A més a més, RDT també té un repte particular. Superar el registre de 24 gols que és el seu sostre com a professional amb el Rayo (2017/18). Un objectiu que ja tindria més encarrilat si no hagués fallat tres penals consecutius. Tot i això, el davanter és ambiciós i lluitarà fins a l’últim partit per desbloquejar aquest premi particular que no ha assolit mai en tota la seva carrera. “Soc un jugador ambiciós i sempre vull més”, admetia feia tres setmanes quan era qüestionat per aquesta possibilitat. Un pura sang, la referència blanc-i-blava en atac, i clau per entendre el gran rendiment ofensiu de l’Espanyol. I és que un 30% dels gols de l’Espanyol han portat el segell de RDT.

El Zamora

L’últim objectiu d’aquesta llista de desitjos per completar el particular pòquer periquito, és ser l’equip menys golejat de la categoria. Espanyol i Mallorca tenen un frec a frec intens com a equips menys golejat. Al marge del premi col·lectiu de ser l’equip més sòlid en l’apartat defensiu, també s’hi juga el Zamora. L’equip remarà perquè Diego López pugui aconseguir el trofeu i el seu adversari directe serà Manolo Reina. Tots dos porters han jugat tots els partits. Ara mateix, Diego López ha encaixat 23 gols i no serà fins a final de temporada quan s’esbrini qui s’emportarà aquest títol del millor porter de la categoria. Un magnífic colofó per a Diego López, que esgota la recta final de la seva carrera mostrant-se sempre com un professional inesgotable.

En definitiva, els objectius personals i col·lectius que té l’Espanyol en aquesta recta finals són diversos i seran un motiu més d’orgull per a la seva afició, que necessita alegria després d’un any de pandèmia i un descens que només cicatritzarà després de veure el seu equip tornar a primera, el seu hàbitat natural on és un dels històrics de la categoria amb 85 temporades a primera. El curs vinent en jugarà la 86a.

DIEGO LÓPEZ

El gallec ha encaixat només 23 gols i lluitarà amb Manolo Reina pel Zamora

RAÚL DE TOMÁS

S’ha encallat en 20 gols, però només és a un de Djurdjevic, de l’Sporting

PREMI COL·LECTIU

Acabar campió, com l’equip de Camacho, i oferir el títol a la seva afició

RÈCORD

L’objectiu més llaminer: arribar als 92 punts i superar la xifra del Dépor del 1991
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)