Girona

A temps de fer sostre

El Girona, que ha tingut problemes per encadenar victòries, busca l’impuls definitiu per fer perillar els llocs de ‘play-off’ del Rayo i l’Sporting

“Arribem amb millors sensacions perquè estem retallant punts i ens hem guanyat el dret a somiar”, explica Antonio Luna

Lluny de les millors sèries de victòries dels quatre primers classificats –i de l’impactant cas del Logroñés, que va ser capaç de lligar-ne sis–, el Girona té a l’abast demà igualar el 9 de 9 que va fer només una vegada, al desembre. Ara que s’ha embalat, el Girona és a temps d’assolir el sostre de victòries del curs –en els dos anteriors no en va arribar a lligar tres–, que seria molt benvingut per prendre el lloc de play-off als equips que el precedeixen. El Rayo Vallecano i l’Sporting tenen dos punts més, i la primera missó dels blancs-i-vermells és superar demà el Tenerife a Montilivi (16 h) i situar-se de manera provisional cinquè, pendent dels resultats dels rivals. “Tant de bo que, encara que sigui per unes hores, hi puguem entrar, i continuar somiant”, reconeixia Antonio Luna després de l’entrenament que l’equip va fer ahir a Montilivi.

La reacció del Girona l’ha convertit en un aspirant a ocupar una zona que no ha trepitjat en tota la temporada. L’Sporting, que ha fet un punt dels últims 12 en joc, i el Rayo, que dilluns va empatar a casa contra el cuer, han perdut bona part de l’avantatge. “Arribem amb millors sensacions perquè estem retallant punts. Fa un mes tothom ens donava per morts, i la veritat és que aquí dins també ho vèiem força complicat. Ara es veu que arribem molt forts i crec que ens hem guanyat el dret a somiar i que la gent ens vegi com a candidat seriós”, explica l’exjugador del Rayo. “Quan els de dalt veuen que un equip ve fort des de baix, els entra aquella por entre cometes. Hem d’aprofitar això i les bones sensacions que tenim per posar-nos a dins.” Luna, un dels nombrosos futbolistes del Girona que han hagut de superar una lesió, està convençut que els obstacles els han acabat enfortint. “En algunes jornades, hem anat al partit gairebé una plantilla de futbol sala. A Leganés, amb 13 o 14, i vam guanyar. A Vallecas, molt minvats i ja sabeu com va anar. I l’altre dia a Oviedo, igual. Hi ha un grup espectacular de gent molt compromesa, amb nois joves que aporten moltíssim a l’equip i jugadors més veterans. Amb les adversitats, hem demostrat que som fins i tot més forts.”

Estrena a l’eix

A l’hora de valorar els arguments del pas endavant, Luna en cita dos: “El gran rendiment de la majoria de jugadors, que han trobat el seu punt òptim, i el canvi de sistema del mister. L’equip s’hi ha anat trobant més còmode i ha tingut millors sensacions, sobretot amb la pilota, en què en gran part de la temporada teníem dèficit.” En un curs de poca continuïtat (1.332 minuts en 17 presències en la lliga), Luna ha estat la solució d’urgència de Francisco per cobrir els buits a l’eix de la defensa, tant a Vallecas com al Tartiere. I això que, tot i la seva llarga trajectòria, no havia jugat mai de central. “El futbol té molt d’interpretar cada jugada. I tampoc és tan diferent jugar de central en un costat amb defensa de tres que de lateral amb línia de quatre. Per fer les coses bé, has d’interpretar cada jugada. El rendiment és millorable, però m’he trobat força bé.”

PROTAGONISTA

Estem molt orgullosos del treball que estem fent. No ha estat una temporada gens fàcil, amb diversos contratemps
Hi ha hagut partits que semblàvem una plantilla de futbol sala. Amb les adversitats hem demostrat que som fins i tot més forts
Antonio Luna
DEFENSA DEL GIRONA
Hem trobat un nivell òptim de la majoria de jugadors i, amb el canvi de sistema, tenim més bones sensacions amb la pilota
Fa un mes tothom ens donava per morts i aquí també ho vèiem complicat. Ens hem guanyat que ens vegin com a candidats

Granell: “Sabem bé el perill dels que arriben des de baix”

X.M.

Àlex Granell segueix “amb passió” la reacció del Girona. “Al principi em costava una mica veure els partits, perquè se’m feia estrany no ser-hi, però ara soc com qualsevol aficionat; miro de no perdre’m cap partit”, explicava el gironí en la presentació de la quarta edició del campus que porta el seu nom. L’excapità del Girona creu que l’empenta de l’equip de Francisco li pot jugar a favor si arriba a la fase d’ascens: “La nostra història diu que els que han arribat per darrere i com a tapats són els més perillosos. Ho hem viscut amb l’Osasuna o l’Elx. Sabem el perill dels que arriben des de darrere. I per què no el Girona aquest any?” Amb el Bolívar, Granell va haver de pair l’eliminació de la Libertadores: “Va ser un cop dur, perquè ens hauria tocat jugar contra equips com el River Plate i el Fluminense, però vam caure de manera molt digna.” Ara, l’objectiu és arribar lluny en la Sudamericana. La quarta edició del campus Granell es farà a la Cerdanya –als camps de gespa natural d’Alp i Bellver i en un hotel a Prats de Cerdanya– i es repartirà en dues fases, el 5 i el 6 de juny –amb la presència del futbolista– i del 28 de juny al 2 de juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)