Girona

Mirar l’objectiu als ulls

En el millor moment de la temporada, el Girona rep el Tenerife a la recerca de tres punts que li permetrien dormir en posicions de promoció d’ascens i posar pressió

L ’equip orientat per Francisco, que recupera efectius, depèn d’ell mateix per acabar el campionat entre els sis primers

Fa poc més d’un mes el Girona vivia una situació crítica. N’ha passat diverses durant la temporada, però el punt al qual va arribar l’equip orientat per Francisco aleshores era límit. I és que just abans de visitar Las Palmas, el conjunt blanc-i-vermell ocupava l’onzena posició de la classificació, lluny de l’objectiu, el play-off, que era a set punts, i més a prop que mai del descens, a deu punts de distància. Els resultats no acompanyaven, però tampoc el joc de l’equip, que, després de 29 jornades disputades, continuava mostrant-se pla i amb poc ullal en atac, i fràgil en defensa. Tot plegat feia entreveure un final de campanya complicat, com des de dins del mateix vestidor han reconegut, però aquell partit a Las Palmas va canviar-ho tot. Del terreny canari, el Girona en va sortir vencedor (1-2), i amb un nou dibuix, el 3-5-2, amb el qual va oferir una versió convincent, Francisco va veure una oportunitat per créixer. I això ha fet el conjunt que entrena, que ha guanyat cinc dels últims set partits afermat i còmode amb aquest esquema que està fent lluir individualment molts futbolistes que no arrencaven i que està fent sentir més fort l’equip col·lectivament cada dia que passa.

Ara, doncs, les sensacions del grup gironí són boníssimes ja que, a més, la revifada ha anat acompanyada d’una davallada en les últimes jornades dels rivals que ocupen llocs de play-off i depèn d’ell mateix per acabar el campionat entre els sis primers. I és que el Rayo Vallecano (sisè) és a dos punts, l’Sporting (cinquè) també és a dos i el Leganés (quart), que s’enfronta demà precisament a l’Sporting, és a sis. Una victòria avui contra el Tenerife a Montilivi (16 h) faria que el que semblava impensable no fa tant fos possible i propiciaria que el Girona se n’anés a dormir en plaça de promoció d’ascens.

Retorns

Les baixes han afectat amb contundència l’equip durant tota la campanya i tampoc en aquest últim tram se n’està escapant. Tot i això, per al matx d’avui donen una mica de treva a Francisco, que recupera Aday, Gumbau i Bueno, que no van ser-hi la jornada passada al camp de l’Oviedo (0-1) per sanció, i també Samu Saiz i Bernardo, absents darrerament per lesions musculars. El mateix mal tenen Pablo Moreno i Mamadou Sylla, que no han pogut recuperar-se i no seran a la convocatòria.

Pel que fa a l’onze, no s’esperen sobresalts i el tècnic donarà continuïtat al que li està funcionant en el 3-5-2. D’aquesta manera, Bueno tornarà a la defensa, on està ocupant el perfil dret en la línia de tres, i acompanyarà Juanpe i Arnau, i quedarà Luna, central reciclat i d’urgència, fora. En el mig del camp, Gumbau, millorat també amb el nou sistema, recuperarà el seu lloc a l’interior dret, per formar triangle amb un Cristóforo que també ha fet un pas endavant important, i Monchu. Pel que fa als carrils, Yan Couto no es discuteix en el dret, mentre que a l’esquerre s’entreveu que reapareixerà Aday, tot i que Franquesa, que va oferir molt bon nivell en el darrer partit, podria mantenir el lloc i fer esperar el capità. I a la punta de llança Stuani, recuperat de les molèsties que arrossegava, formarà tàndem amb Yoel Bárcenas, l’artífex de la victòria a Oviedo, que passa al davant de Nahuel Bustos.

Al davant, el Girona tindrà un Tenerife que és a un pas de segellar la permanència, amb 47 punts. L’equip orientat per Luis Miguel Ramis és un conjunt molt sòlid, que encaixa poc i que aconsegueix que els seus partits sempre siguin molt tancats, tinguin pocs gols i es decideixin per la mínima. Fran Sol, amb nou gols, i que ja va marcar en el partit de la primera volta, en què els canaris es van imposar (2-0), és la principal amenaça en atac. El conjunt canari aterra a Montilivi amb força absències, sobretot al mig del camp, en què li falten Ramón Folch i Gio Zarfino per lesió i Javi Alonso per sanció. Álex Muñoz, Álex Bermejo i Borja Lasso, a la infermeria, completen la llista de baixes.

Els precedents

Històricament, el Tenerife és un rival propici per al Girona a Montilivi; de les set vegades que els canaris han visitat l’estadi blanc-i-vermell en la lliga, en quatre ocasions el matx ha acabat amb victòria local, en dues amb empat i només en una amb victòria visitant. Aquell triomf (0-1, en la temporada 2008/09), però, és un partit gravat amb lletres daurades en la història del club blanc-i-blau, ja que va significar l’ascens a primera divisió. El curs següent van baixar i no han tornat a l’elit.

LA DAVANTERA

Stuani, recuperat, i Yoel Bárcenas, artífex del triomf en el darrer partit, formaran la doble punta

EL RIVAL

El Tenerife treballa per segellar la permanència i és a tres punts de sumar-ne 50

CANVI

Fa poc més d’un mes, la situació de l’equip era límit. El nou dibuix ha fet virar el rumb

ALTES I BAIXES

Bueno, Gumbau, Aday, Samu i Bernardo tornen a la convocatòria; Pablo Moreno i Sylla, encara no
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)