Girona

Encara falta un pas

Immers de ple en una lluita global, el Girona es jugarà l’accés a les eliminatòries d’ascens amb la confiança d’haver trobat el camí més fiable

L’Sporting empata i els gironins necessiten que el Rayo perdi avui a Sabadell per mantenir-se en zona de ‘play-off’

L’endemà de celebrar una victòria que el confirma com a candidat ferm a accedir a una zona de play-off d’ascens que no ha ocupat en cap jornada completada, el Girona va veure com l’empat a Butarque entre el Leganés i l’Sporting li permetia retallar dos punts a dos dels equips que el precedeixen. Als asturians, de fet, el Girona els ha atrapat a 58 punts, després d’haver-li eixugat els set punts que els distanciaven fa tot just tres setmanes (i deu en cinc jornades). L’equip de David Gallego, però, té força millor diferència entre els gols marcats i els encaixats (+10 a +5), que mana fins que no s’hagin disputat els dos partits entre ells. Per tancar la jornada en el sisè lloc que ara ocupa de manera provisional, el Girona necessita que el Rayo perdi avui al camp del Sabadell.

Els madrilenys tenen ara un punt menys que el Girona, però l’empat a la Nova Creu Alta els valdria per recuperar el sisè lloc, perquè hi hauria un triple empat entre l’Sporting, el Girona i el Rayo, i els blanc-i-vermells són els que tenen la diferència de gols més baixa.

Amb convicció

El gran mèrit del Girona és haver arribat a temps de lluitar per l’accés a la fase d’ascens, després d’haver superat una irregularitat que se li havia allargat durant mesos. L’esprintada de les últimes jornades, amb 19 punts dels últims 24 en joc –sis victòries, un empat i una derrota des de la remuntada a Las Palmas–, ha engrescat un equip que també ha guanyat fiabilitat a Montilivi, una de les creus de la primera volta. Tot plegat ha carregat de confiança la plantilla. “Estem fent les coses bé. La majoria dels jugadors estem en bona forma i amb confiança”, explicava Enric Franquesa, protagonista del triomf contra el Tenerife. “L’equip està demostrant que va a més. No ens hem d’obsessionar amb la paraula play-off. Hem de seguir la dinàmica, jugant bé i disfrutant, i arribar al final amb possibilitats.” També és optimista Juan Carlos: “S’ha de continuar lluitant igual. Ja ho vaig dir després de perdre a Vallecas, que molta gent es pensava que se’ns escapava definitivament”, exposava el porter. “Veig com treballa l’equip i com el mister gestiona les peces, i crec que s’estan fent moltes coses bé per assolir aquests llocs.”

Els empats no valen

En la lluita en què està immers el Girona, no l’afavoreixen gens els resultats contra els rivals directes. L’equip de Francisco té perdut el goal-average amb el Rayo Vallecano i l’Almeria –empat i derrota– i també amb el Leganés –victòria per 0-1 i derrota per 0-2–. Amb l’Sporting, hi ha de jugar la setmana que ve a Montilivi, però el 2-0 a El Molinón li dificulta molt esmenar-lo. Amb aquest balanç, els empats múltiples també el perjudiquen. La diferència de gols tampoc hi ajuda, perquè la del Girona és la més baixa, amb diferència, de tots els que lluiten per ser a la fase d’ascens.

RETALLADA

El té perdut amb el Leganés, l’Almeria i el Rayo, i costa amunt amb l’Sporting

EL ‘GOAL-AVERAGE’

El Girona ha eixugat en tres jornades els set punts que l’Sporting tenia d’avantatge

REACCIONS

El 0-0 a Butarque fa que el Girona atrapi l’Sporting i se situï a quatre punts del Leganés
La majoria dels jugadors estem en bona forma i amb confiança. Si seguim el camí, tot arribarà
Enric Franquesa
DEFENSA DEL GIRONA
No ens hem d’obsessionar amb la paraula ‘play-off’. Hem de seguir la dinàmica, jugant bé i disfrutant, i arribar al final amb possibilitats
Veig com treballa l’equip i com el ‘mister’ gestiona les peces, i crec que s’estan fent moltes coses bé per assolir aquests llocs
Juan Carlos Martín
PORTER DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)