Espanyol

Darder: “Amb només onze jugadors no puges a primera. Som una pinya”

Sergi Darder va patir, com un periquito més, el descens a la segona divisió de manera que no ha pogut dormir tranquil fins que ha retornat l’equip a la categoria que li correspon. Avui, ha comparegut davant dels mitjans.

Sensacions

“En el meu cas ha estat una lliberació després de la temporada passada. Era una obligació pujar i per això m’he alliberat”

Vicente Moreno

“El tècnic s’ha adonat que el nivell el teníem però no ho demostràvem. Ha intentat treure el millor de cadascú i hem donat un nivell molt alt. També és molt important la feina mental. A mi m’ha ajudat molt a nivell psicològic. Tots estàvem molt afectats pel descens però ens va canviar la mentalitat”

Campions de lliga

“Està clar que poques persones poden dir que és campió de lliga, és un repte importantíssim que tenim. Depenem de nosaltres i ho volem”

El seu any

“M’he sentit molt còmode aquesta temporada. Aquesta temporada era molt important en la meva carrera per tornar a ser el futbolista que volia. He gaudit jugant com feia temps que no ho feia”

Pressió

“Quan veus que pels punts comença a perillar l’objectiu, et poses una mica nerviós i et genera dubtes. Però no era el cas perquè teníem millors sensacions. Al 2021, en tots els partits hem estat força millor que el rival. L’equip estava molt tranquil”

Felicitat

“Tornar a primera és una gran satisfacció i estic molt content, tant a nivell personal, com a col·lectiu. S’ha demostrat que quan tots remem en la mateixa direcció tot és més fàcil”

Bona part de la plantilla té contracte

“Hem demostrat un bon nivell, crec molt en aquest equip. Però si la direcció esportiva diu una altra cosa... Jo veig l’equip preparat per competir a primera divisió però també ho veia l’any passat i vam baixar. No veig pitjor plantilla que l’any que vam entrar a Europa”

Javi López, Víctor Sánchez i Roca

He parlat amb ells i els hagués encantat estar aquí i també hem jugat per ells. Amb ells hagués estat més fàcil perquè s’estimen el club. Ells van marxar per necessitats del club. Estan molt contents per l’ascens”

La decisió de quedar-se a Primera

“El club va voler que jo em quedés i li ho agraeixo. Em van arribar ofertes de primera divisió però jo volia quedar-me i el club m’ho va posar fàcil. Si baixes a un equip, l’objectiu és pujar-lo; estic molt content de l’elecció”

Continuarà?

“Per mi sí, tot i que ja sabem com funciona el futbol. Tinc contracte, estic content i crec que l’entrenador em vol. Ara mateix ho asseguraria al 100%”

El paper de Moreno en l’èxit col·lectiu

“Som l’equip de la categoria que més corre, són dades. I això fa que tot i que guanyem partits, seguim corrent i això és culpa de l’entrenador. La clau de l’èxit és mirar pel bé comú més que pel personal”.

El paper de Moreno en l’èxit personal

“Sóc el mateix que l’any passat però és cert que tot ha arribat gràcies a l’ajut de l’entrenador i dels meus companys. Tots hem sortit beneficiats. No es parla gaire però la gent que no ha jugat tant ens ha ajudat moltíssim. Tota la plantilla, tot el cos tècnic hem estat una pinya. Onze jugadors només no pugen a primera sols.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)