Espanyol

Javi Puado, una renovació prioritària

Planificació. L’Espanyol té clar que el davanter ha de ser una peça clau en el retorn a primera, però el del planter és una peça cobejada en el mercat

L’Espanyol té clar que Javi Puado ha de seguir vestint la blanc-i-blava la temporada vinent a primera. El davanter té un contracte fins al 2022, és a dir, un any més. Això el situa en una zona molt perillosa pel que fa als interessos del club català. El futbolista ha estat un dels jugadors més determinats al llarg de la temporada. Les seves estadístiques parlen per si soles: 12 gols i 8 assistències i una de les revelacions de segona divisió. Les seves prestacions no han passat desapercebudes per molts equips de la lliga i de l’estranger que ja tenen el seu nom subratllat en vermell a l’agenda. La seva Eurocopa Sub ’21 també està sent de nivell. En els quarts de final ha marcat un doblet per eliminar a Croàcia. El segon gol, per evitar els penals, va ser una diana de fantasia on va combinar la definició i la sang freda per desfer-se de dos defenses.

El futbolista fa mesos que l’Espanyol i va presentar una oferta de renovació que va declinar tot demanant esperar a ampliar el seu contracte fins que acabi la seva participació en l’Eurocopa. Una mesura que obligarà a l’Espanyol a millorar, de ben segur, la seva oferta inicial si vol retenir un dels futbolistes amb més projecció del futbol estatal. Les seves prestacions amb Espanya sub’21 encara han ficat més pressió a la coctelera d’un club que sap que haurà de buscar solucions imaginatives per assegurar-se aquest futbolista. El procés de seducció de l’Espanyol és clar. Si continua de blanc-i-blau serà una peça clau de l’equip a primera divisió i una plataforma perfecta per seguir creixent i mostrant-se com un referent dins i fora de la gespa. A més a més, el director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete, va ser qui li va insistir d’enrolar-se al Saragossa quan no tenia minuts a l’Espanyol. La jugada li va sortir de manera perfecta. Aquest any el seu creixement segueix sent exponencial i ara ha de seguir el seu camí amb l’Espanyol a primera. Ofertes no li faltaran i més quedant-li un any de contracte. L’Espanyol farà un esforç per retenir-lo però sense estirar més el braç que la màniga. Tot i això, el club és conscient que el futbolista, que té un dels sous més baixos de l’actual plantilla, no pot continuar amb els seus emoluments actuals per prestacions i rendiment.

Ara caldrà veure quina serà la decisió final del davanter del planter i és que ell i el seu entorn tindran la darrera paraula. Si és per diners, segur que tindrà ofertes millors, però, potser, no el mateix protagonisme i projecció que li ofereix l’Espanyol. En cas de no renovar, segurament sortirà traspassat. Té una clàusula de 40 milions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)